София. Лукойл Нефтохим трябва да бъде под оперативен контрол на

...
София. Лукойл Нефтохим трябва да бъде под оперативен контрол на
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: “Лукойл Нефтохим” трябва да бъде под оперативен контрол на държавата

София. " Лукойл Нефтохим " би трябвало да бъде под действен надзор на страната, с цел да се отбрани оптимално българският интерес, съобщи националният представител от “Демократична България ” Ивайло Мирчев за БНР.

" Представителят на страната до момента не е пратил нито един доклад до българското държавно управление. Няма индикация, че изобщо си прави работата ", разяснява Мирчев в предаването " Преди всички ".

Представителят на страната Красимир Първанов е представител на така наречен златна акция в “Лукойл Нефтохим България ”, а оперативната връзка с него минава през министъра на енергетиката.

По думите му в Румъния е имало същият проблем с рафинерията на " Лукойл ", само че компанията към този момент заплаща налози. Според Ивайло Мирчев съмненията са, че в Българи част от държавните институции са били обичайно подтиквани от разнообразни лица, с цел да се допусне “Лукойл Нефтохим ” да не заплаща с години налози.

Искането за основаване на краткотрайна парламентарна комисия, която да прегледа активността на " Лукойл ", е обвързвано със " комплицирана геополитическа, комплицирана енергийни обстановка, обстановка на цялостен форсмажор ".

Той дефинира като извънредно политическо двуличие опитите на някогашния енергиен министър Делян Добрев да присвои тематиката за “Лукойл ”.

“Не съм чул нито един път в тези 12 години ръководство на ГЕРБ, в които Бойко Борисов поддържаше своя огромен другар Валентин Златев, Делян Добрев да повдига тематиката за неплащането на налозите от “Лукойл ”, сподели той.

“Цените на горивата в България могат да бъдат доста по-ниски, в това число с промяна в данъчните хранилища, каквато законодателна самодейност има от “Демократична България ”, добави националният представител.

Ивайло Мирчев съобщи, че няма терзания за държанието на симпатизантите на “Демократична България ” на идните митинги пред Народното събрание при гласуването на вота на доверие на държавното управление, защото в никакъв случай не са предизвиквали провокации.

" Задача на премиера е да обезпечи поддръжка за кабинета. Ако не бъде обезпечена, отговорността за това, което ще се случи оттук насетне в България, е на новата коалиция. “Демократична България ” ще поддържа държавното управление ", акцентира Мирчев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР