София филм фест на път - Кюстендил кани зрителите на

...
София филм фест на път - Кюстендил кани зрителите на
Коментари Харесай

София филм фест гостува в Кюстендил за осми път

" София филм фест на път - Кюстендил " кани феновете на особено подбрани филми под звездите, като и през 2023 година пл. " Велбъжд " в центъра на града ще чака киноманите в шест кино вечери сред 21 юли и 25 август, а на 13 август уредниците канят публиката на прожекция в " Кино в театъра ", научи ДУМА от Светлана Дамянова от " Арт фест ". Входът е свободен.
Прожекциите стартират на 21 юли в 21 ч. с " Как се научих да хвърча " - най-новата творба на сръбския режисьор Радивое Андрич, основана по романа на известната детска писателка Ясминка Петрович. В актьорския екип е Стефан Щерев, звукорежисьор е Момчил Божков, художник-гримьори са Петя Симеонова и Атанас Темнилов. 
Във втория фестивален ден - 22 юли, от 21 ч. ще бъде прожектирана увлекателната анимационна история на френските майстори на рисуваното кино Жан-Франсоа Лагиони и Ксавие Пикар. Филмът е озвучен на български език. 
Режисьорът Станимир Трифонов ще показа персонално най-новия си филм " Блаженият " на 4 август.  В функциите са Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Любен Чаталов, Лорина Камбурова. Сценаристи са Емил Андреев и Боряна Дукова, оператор е Кирил Проданов, композитор - Георги Стрезов. 
Режисьорът Костадин Бонев и поетът Александър Петров дружно ще показват на 11 август най-новия си филм " Оловният боец ", чиято премиера беше в програмата на 27-ия СФФ през март. Документалният филм е отдаден на Александър Петров, чиито стихове звучат онлайн и до през днешния ден в репертоара на обичани български групи и реализатори.
На 13 август от 18 ч. в залата на " Кино в театъра " артистът и режисьор Иван Юруков ще показа персонално своя пълнометражен режисьорски дебют " До последния каприз ". Частите от " 24 каприза " на Паганини са изпълнени от световноизвестния цигулар Светлин Русев. В актьорския състав са още Стоян Младенов и младите гении Марти Тодоров и Пепи Тодоров. 
" Титина " - анимационна история на режисьорката Кайса Нес, ще бъде показана на 18 август в 21 ч. Тя споделя за именито куче и неговия собственик Умберто Нобиле, инженер на дирижабли от ХХ век. Филмът е озвучен на български език.
Прожекцията на " Повелителят на горите " на сценариста и режисьор Фолкер Шльондорф е на 25 август от 21 ч. Това е портрет на Тони Ринаудо - австралийски агроном, който революционизира концепциите за възобновяване на гори и селскостопански култури в Африка. 
" София филм фест в Кюстендил " се провежда от " Арт фест/София филм фест " и Община Кюстендил, като част от програмата " Кюстендилско лято " и плана " Операция Кино 2023 " с поддръжката на веригата киносалони " Europa Cinemas " и НФ " Култура ".>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР