София e домакин на две ключови финансови събития днес. Европейският

...
София e домакин на две ключови финансови събития днес. Европейският
Коментари Харесай

Две ключови финансови събития се провеждат днес в София

София e хазаин на две основни финансови събития през днешния ден. Европейският съвет по стопански и финансови въпроси и на еврогрупата. Сред обсъжданите тематики са влизането на България в Еврозоната и бъдещето на гръцкия дълг.

Влизането на България в Еврозоната, по какъв начин, по кое време и при какви условия е съществена тематика на фокус. Всеки миг се чака конференцията на еврогрупата да стартира. Основните отговори на въпросите, които се чакат, са какъв ще бъде развоят с Гърция, защото това е един от главните акценти, какъв е напредъкът в икономическата и финансовата сфера на Гърция предвид на това, че предишният месец беше провиснал последният избавителен транш от близо 6,7 милиарда евро за Гърция.

Новината от през вчерашния ден, която министър-председателят Бойко Борисов заяви, че след към година България ще може да кандидатства за Еврозоната, беше коментирана през днешния ден на влизане форума. На въпрос на Българска национална телевизия по какъв начин гледат на този едногодишен интервал и реален е той, вижте коментара им.

Марио Сентено, ръководител на еврогрупата: Обсъждали сме въпроса в еврогрупата, Това не е част от днешния дневен ред, тъй че ще приказваме по-късно по тематиката.Пиер Московиси, еврокомисар по стопански и финансови въпроси: Нека не приказваме за периоди, дано приказваме за политическата обстановка, а каква е тя - България е въодушевена да влезе в Еврозоната и ние приветстваме този възторг. Ние сме подготвени да работим по приемането ѝ. Но би трябвало да се подготвим и няма няма потребност да бързаме, тъй като, в случай че пресираме - въпреки всичко има критерии за осъществяване. Зад тези критерии, да вземем за пример, стои първото изискване да сте във валутния миханизъм erm2. Там ще престоите две години, тъй като влизането би трябвало да е актив, а не потрес за вас. Има периоди, има развой, има способи, както да вземем за пример приемането ви в банковия сезон на Европейски Съюз. Всеки желае България да стане част от еврозоната. Нека почитаме критериите, които са част от процеса.  © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР