На заключителна среща във Виена министрите по Европредседателствата на така

...
На заключителна среща във Виена министрите по Европредседателствата на така
Коментари Харесай

Заключителна среща на министрите по Европредседателствата на тройката“

На заключителна среща във Виена министрите по Европредседателствата на по този начин наречената тройка Естония, България и Австрия разискаха през днешния ден свършеното за последната година и половина по стратегическите за Европа прироритети и предадоха щафетата на румънския си сътрудник. Българският евроминистър Лилияна Павлова регистрира забележителния принос на страната ни за бъдещето на западните Балкани, защитата на външните граници и кохезионната политика.


Преди тъкмо 18 месеца три страни - Естония България и Австрия - одобриха стратегия за пет съществени целта в границите на поредните им европредседателствя, ориентирани главно към основаване на нови работни места и стопански напредък, миграция, кибер сигурност и енергетика.

Днес по самодейност на българския евроминистър Лиляна Павлова сътрудниците ѝ от така наречен „ тройка “ регистрираха постигането на Синхроинзирано европейско законодатество по всички цели. Страната ни получи доста висока оценка за свършеното във връзка с единния дигитален пазар, обществено тъждество в обособените райони, миграцията и киберсигурността.
Лиляна Павлова, министър по Българското европредседатлство: Цялото това законодатество беше признато като пакет по време на Българското европредседателство, както и философията на това по какъв начин по един по-добър метод да пазиме външните граници. България като външна граница има извънреден интерес тази тематика да бъде затворена и да бъде на правилото взаимност и отговорност, да бъде открит този баланс Гернот Блумел, федерален министър по европейските въпроси на Австрия: Австрия продължи работата по тази фактически доста значима тематика, а също и по още един приоритет, с който ще се запомни Българското председателство - европерспектива и съгласуваност за всички страни от Западните Балкани. Сега е значимо дружно да реализираме единодушие и по значимия за всички нас въпрос за сигурността и правата на нашите жители в Обединеното кралство след Брекзит, както и по финансовата рамка на Евросъюза след 2020 година. Джордже Чамба - министър по европейските въпроси на Румъния: За Румъния от първостепенно значение ще бъде в тази рамка да бъде обезпечено продължаването на европейското финансиране посредством кохезионните фондове във всички сфери - обществени и стопански.
Кохезионната политика би трябвало да продължи, с цел да бъде преодоляно разликата сред обособените райони в Европа, акцентира и Лияна Палова.

Това бе последната тройка страни членки, които ръководят Съвета на Европейски Съюз в границите на актуалните сформира на Еврокомисията и Европарламента.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР