България символично предаде на Австрия председателството на Съвета на Европейския

...
България символично предаде на Австрия председателството на Съвета на Европейския
Коментари Харесай

Австрия пое от България председателството на Съвета на ЕС

България алегорично съобщи на Австрия председателството на Съвета на Европейския съюз. Това стана в ски курорта Шладминг.

Вижте по какъв начин в репортажа на специфичните ни пратеници Ирина Цонева и Илия Иванов.


Това място е алегорично, обвързвано и с мотото на австрийското председателство за Европа, която да бъде по-близо до хората.
Бойко Борисов, министър-председател: Нашето мото беше „ Съединението прави силата “, австрийското е „ Европа, която пази ", а ние можем да се пазиме, единствено когато сме единни.
Бойко Борисов благодари за отличния по думите му разговор със Себастиан Курц по време на цялата ни председателство и сподели,че постоянно ще бъде отсреща при потребност от помощ през идващите 6 месеца.
 © Българска телеграфна агенция Себастиан Курц, федерален канцлер на Австрия: Австрия желае да е страна, която построява мостове. Ние желаеме да работим за един доста мощен Европейски съюз и за една сигурна и обща Европа. Благодаря ти, Бойко, за чудесната работа, която България свърши по време на своето председателство. Доналд Туск, ръководител на Европейския съвет: Всички работим доста за мощен Европейски съюз, асоцииран със непоклатимост и сигурност. Трябва да сме единни. Тук съм и разгадавам на теб, Себастиан. По-добре добър комшия, в сравнение с отдалечен другар. Благодаря на Бойко, който реализира прогрес във връзка с европейската вероятност за Западните Балкани.  Премиерът Борисов с австрийския канцлер Себастиан Курц Премиерът Борисов с австрийския канцлер Себастиан Курц © Българска телеграфна агенция
Тримата водачи пристигнаха дружно на 2 хиляди метра височина под връх Планаи с кабинковия въжен превоз в една гондола, а малко преди този момент организираха и къса работна среща. На нея българският министър председател благодари за градивния разговор в Съвета, който даде опция да се възобнови вниманието върху балканския район.

Даването на явен небосвод за започване на предприсъединителни договаряния с Албания и Република Македония е сложил по думите му основите за вероятността на целия район, а Срещата на върха за Западните Балкани в София е изиграла доста значима роля в този развой.

Австрийското председателство продължава линията на Българското като подчертава върху три съществени целта - сигурност и битка с незаконната миграция, конкурентоспособност посредством цифровизация и вероятност за страните от Западните Балкани и Югоизточна Европа.
 А Доналд Туск пусна в Инстаграм тази фотография с надпис „ Край “ и „ благодаря ти, Бойко “. А Доналд Туск пусна в Инстаграм тази фотография с надпис „ Край “ и „ благодаря ти, Бойко “. © https://www.instagram.com/donaldtusk/
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР