Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и министърът на българското

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и министърът на българското
Коментари Харесай

Павлова и Таяни подписаха директивата за командированите работници

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова подписаха през днешния ден в Брюксел директивата за командированите служащи и още два законодателни акта в обществената сфера.

На церемонията участваха и комисарят по въпросите на труда Мариана Тейсън и зам.-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова. Директивата влиза в действие незабавно, само че страните членки имат период от две години да се приготвят за използването ѝ.
Лиляна Павлова, министър на Българското европредседателство: Радвам се, че точно през днешния ден, на това последно сключване сложихме подписите си върху по този начин значимия законодателен акт, един от големите триумфи и пробити на българското председателство, а точно директивата за командированите служащи. Тя е в основата, тя е гръбнакът на европейската обществена система, която дава опция за една добра и обективна система за равно възнаграждение на всички работещи в съюза.Зорница Русинова, зам.-министър на труда и обществената политика: Българският образец по време на нашето председателство е голям, тъй като придвижихме няколко основни файла - директивата за командированите служащи раздели Източна и Западна Европа, раздели работодатели и синдикати, разсели политическите партии. Това, което успяхме да реализираме по време на договарянията с Народното събрание, основава предпоставки да се съблюдава правилото за еднообразно възнаграждение на идентичен труд без това да нарушава конкурентноспособността на компаниите в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР