София. Директорът на Информационна сигурност и на IT звеното в

...
София. Директорът на Информационна сигурност и на IT звеното в
Коментари Харесай

Министър Владислав Горанов: Директорът на Информационна сигурност и на IT звеното в НАП вече не са на работа

София. Директорът на Информационна сигурност и на IT звеното в Националната организация за приходите (НАП) към този момент не са на работа. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . Попитан дали ще желае оставката на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова, Горанов отговори: " Ние сме жертви, както всички вие, на едно престъпно действие, задачите на което надминават елементарното хакерство. Не съм чул шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ да напусне след " Уикилийкс ". Министърът на финансите уточни, че не би трябвало да се " обезглавява " приходната администрация, когато един сполучлив неин началник дружно с Агенция " Митници " е съумял да усили с 50% данъчните доходи за последните няколко години.
" Отговорността, докъдето има пропуски, се носи и ще бъде понесена от тези, които са директно виновни за тях ", сподели още Владислав Горанов. " Има съответни чиновници, двама, които към този момент не са на работа в приходната администрация ", означи той и посочи, че шефът на Информационна сигурност и на IT звеното в Национална агенция за приходите към този момент не са на работа. " Със същите аргумети тези, които предизвикаха това, желаеха и държавното управление да си тръгне. Ние сме жертва, ние не сме причинители на закононарушението. Изводите за нас са, че салдото сред повече електронни услуги и по-голяма сигурност е доста тъничък и би трябвало да бъдем по-прецизни ", добави още Горанов.
Той успокои българските жители, че от данните им не може да се направи обосновано съмнение за имущественото им положение и не могат да бъдат наранени, в случай че не се извършат доста други закононарушения.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР