София. Българският глас за бъдещето на Европа“ - граждански диалог

...
София. Българският глас за бъдещето на Европа“ - граждански диалог
Коментари Харесай

Граждански диалог под надслов „Българският глас за бъдещето на Европа“ организират Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС и Представителството на ЕК в България

София. „ Българският глас за бъдещето на Европа “ - цивилен разговор за това кой да е утрешният Европейски съюз, провеждат Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 и Представителството на Европейската комисия в България. Това оповестиха от пресцентъра на министерството .
Дискусията ще се организира от 10.00 часа в залата на Дома на Европа в София, ул. " Георги С. Раковски " № 124.
Микрофонът ще бъде даден напълно на жителите, които ще участват на събитието.
Споделените отзиви, послания и рекомендации ще са самобитен барометър на настройките и упованията на българите за бъдещето на европейския план в изискванията на съществени геополитически провокации. Те ще бъдат систематизирани и предоставени на европейските водачи и институции. Гражданската визия ще бъде и визуализирана посредством Mind map, която ще бъде направена по време на самото събитие от професионален художник.
Инициативата е неповторим късмет гласовете на европейските жители да бъдат чути от техните водачи, с цел да могат те да насочат вниманието си към значимите за хората цели през идващите години.
Събеседници на жителите в полемиката у нас ще бъдат Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 и Огнян Златев, началник на Представителството на Европейската комисия в България, както и Весела Чернева, старши програмен шеф и шеф на Софийския офис на Европейския съвет по външна политика. Модератор на форума ще бъде Моника Панайотова, заместник-министър за Българското председателство, отговарящ за връзките с Европейския парламент.
За първи път в историята на Европейски Съюз, жители могат да вземат участие директно в начертаването и ръководството на своето бъдеще. С тази цел беше основан и специфичен въпросник на тематика #FutureofEurope.
Всеки, които желае да се причисли към онлайн консултацията и да даде мнението си за бъдещето на Европа, може да го направи това като отговори на всички 12 въпроса, готови от 96 европейски жители от 27-те страни членки - https://ec.europa.eu/commission/consultation-future-europe_bg. Повече информация за провежданите цивилен разговори е оповестена тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР