София. 146-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил

...
София. 146-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил
Коментари Харесай

146-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски ще бъде отбелязана с участието на военнослужещи в цялата страна

София. 146-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски се отбелязва с присъединяване на военнослужещи в обитаемоте места в цялата страна с ритуали по отдаване на респект пред паметта и делото му. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата . От 18.00 часа в столицата Националната гвардейска част ще извърши възпоменателна гала пред паметника на Апостола на свободата. Преди това от 17.00 ч в храм „ Света София “ ще бъде отслужена архиерейска литургия в памет на йеродякон Игнатий, след която ще има обичайното литийно шествие от храма до паметника на Апостола.
От 09.00 часа в Карлово в църквата „ Света Богородица ” ще бъдат отслужени архиерейска Света литургия и панихида. От 11.00 часа на площад „ Васил Левски ” ще се организира митинг-поклонение, който ще приключи с поднасяне на гирлянд, венци и цветя пред паметника от представители на държавната и локална власт, военнопатриотични организации и родолюбиви българи. Поклонението ще продължи с шествие до Национален музей „ Васил Левски ”.
Военнослужещите от 2-ра механизирана бригада – Стара Загора ще отдадат респект на Апостола от 10.30 часа в Димитровград и от 11.00 часа в Стара Загора и в Хасково. В същия час ще се извършат ритуали по поднасяне на венци в Плевен и в Шумен.
От 10.30 часа в Белене военнослужещите от 55-и инженерен полк ще вземат участие в обред по поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на героя в двора на главно учебно заведение „ Васил Левски ”.
Бригадно командване – Благоевград ще взе участие в ритуали по полагане на венци и цветя в символ на благодарност към живота и делото на Апостола от 11.00 часа в Благоевград и от 11,30 часа във Враца.
От 12.00 ч е ритуалът в Асеновград, в който ще вземат участие представителни подразделения от 4-и артилерийски полк.
От 12,30 ч. в Сливен респект към Апостола ще отдадат военнослужещите от Центъра за подготовка на експерти.
От 11.00 ч в Пловдив военнослужещи от 3-а авиобаза Граф Игнатиево и почетен часовой ще вземат участие в ритуала по поднасянето на венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата на хълма Бунарджик.
От 10.00 ч във Варна военнослужещи от Военноморските сили (ВМС) ще вземат участие в обред за поднасяне на цветя и поклонение на паметната плоча на Апостола в кв. „ Левски “. От 11.00 ч. почетен часовой и Представителният духов оркестър на Военноморски сили ще вземат участие в общоградското поклонение и военния обред за поднасяне на венци и цветя на паметника на Васил Левски в морската градина.
От 11.00 ч в гр. Бургас почетен часовой от Военноморски сили ще взе участие в общоградското поклонение и военния обред за поднасяне на венци и цветя на паметника на Васил Левски, в морската градина на гр. Бургас.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР