Содата за хляб има много приложения. Полезна е не само

...
Содата за хляб има много приложения. Полезна е не само
Коментари Харесай

9 приложения на содата в домакинството, за които не подозирате!

Содата за самун има доста приложения. Полезна е освен за печене на сладкиши. Знаете ли, че с нея можете да почистите цялата къща? Благодарение на своите свойства се употребява и във фармацевтичната и козметичната промишленост. Представлява екологичен, биоразградим и на първо място 100% безвреден артикул!

Содата бикарбонат се предлага под формата на прахуляк, само че можете да извършите и паста или разтвор от нея, тъй като се разтваря при температура към 20 ° С.
Какви са изгодите, в случай че пием вода с оцет и сода за самун преди хранене?
Комбинирането на хлебна сода и оцет се употребява обичайно за лекуването  на безчет здравословни проблеми. Въпреки обстоятелството, че този...
Прочети повече
Ето няколко хрумвания за потреблението на сода за самун вкъщи, за които доста от вас несъмнено не знаят.

1. За унищожаване на мазнини и изгаряния: смесете 2 супени лъжици сода за самун с течност за миене и изсипете в тенджери със засъхнала лой или нечистотия, прибавете вода и оставете за 15 минути. След това просто изтъркайте съда. Става бързо и елементарно. Друг метод е да сложите няколко супени лъжици сода за самун и една супена лъжица оцет в тенджерата, да заври и да оставите настрани за 20 минути. След това време измийте тенджерата и ще бъде като нова!

2.  Почистване на микровълновата: изсипете малко сода за самун върху влажна гъба и измийте центъра на микровълновата фурна, след което избършете. Микровълновата фурна освен ще бъде чиста, само че и без неприятни химически миризми.

3. Почистване на козината на кучето: с цел да поддържате козината чиста на вашия домакински любим, просто я поръсете с малко количество сода за самун, изчеткайте я и по-късно я избършете с забрадка.

4.  Като течност за миене на съдове. Изчерпахте течността и имате единствено сода? Добавете 1/2 чаена лъжичка сода за самун към 500 мл вода и разбъркайте. Тази течност е най-добре да се налива в бутилка със спрей. Ако резултатът и е прекомерно слаб, прибавете още сода.
Полезни приложения на содата у дома
Содата за самун е леснo налична по магазините, тъй като е известен артикул, постоянно употребен при печене. Но содата за самун има доста...
Прочети повече
5.  Лосион за вана. Това е добър вид за хора с сензитивна кожа: прибавете 4 супени лъжици сода за самун към самата вода и останете във ваната за към 10 минути. Къпането в такава примес успокоява раздразнения и алергичен обрив.

6. За неприятни миризми. Често се случа варени храни, като карфиол да вземем за пример, не постоянно да миришат прелестно. В тази обстановка е задоволително да изсипете малко сода в съда за готвене. Содата в допълнение ще резервира снежнобял цвят на карфиола.

7. За възстановяване на усета на рибата. Рибата би трябвало да се накисне в разтвор, подготвен от един литър вода и две супени лъжици сода за самун, за най-малко половин час, а по-късно я изплакнете и подсушете. Готова е за готвене.

8. Пухкавост на омлетите: На всеки три яйца прибавете половин чаена лъжичка сода бикарбонат и пухкавите омлети ще бъдат подготвени.

9. Почистване на бижута: с цел да почистите със сребърни бижута, смесете паста от сода за самун с малко почистващ препарат, като шампоан или течност за миене на съдове, и я нанесете върху среброто. След това разтрийте с мека забрадка или четка, до момента в който мръсотията изчезне. Накрая изплакнете с хладка вода.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР