Собственикът на Челси Тод Боели търси опции за продажба на

...
Собственикът на Челси Тод Боели търси опции за продажба на
Коментари Харесай

Челси продава половината си отбор в Саудитска Арабия

Собственикът на Челси Тод Боели търси варианти за продажба на свои футболисти в Саудитска Арабия, с цел да се оправи с разпоредбите за финансов феърплей на УЕФА. Така „ сините “ могат да се разделят с половин дузина играчи, които са обща стойност 230 милиона паунда.
Прочетете още
Халфът Н’голо Канте към този момент направи първи крачката към Близкия изток, отказвайки да възобнови своя контракт с Челси. Французинът към този момент пое към саудитския Ал Итихад, където ще бъде съотборник с носителя на Златната топка Карим Бензема.

Собственикът на Челси е бил на аудиенция в Саудитска Арабия, за която в Англия настояват, че е била точно, с цел да договаря за продажбата на някои от своите футболисти. Тод Боели се чака да изпрати в страната от Близкия изток още Пиер-Емерик Обамеянг, Ромелу Лукаку, Калиду Кулибали, Едуар Менди и Хаким Зиеш.

За Обамеянг има интерес от страна на четири клуба от Саудитска Арабия, като Челси е подготвен да продаде габонеца в клуба, с който той се разбере за персоналните си условия. През сегашния сезон 34-годишният футболист изигра 21 дуела във всички шампионати, в които се регистрира с 3 гола.

Калиду Кулибали също по всяка възможност ще се раздели с Челси единствено 12 месеца, откакто мина в клуба от Наполи. Той изигра 32 дуела за лондончани през сегашния сезон, само че най-вероятно и сенегалецът ще потърси излаз от „ Стамфорд Бридж “ по посока Саудитска Арабия.

Ал Хилал пък е подготвен да купи Ромелу Лукаку, предлагайки му 21 милиона паунда годишна заплата, в случай че белгиецът напусне Челси, с цел да се причисли към клуба. Той обаче ще направи всичко допустимо, с цел да продължи кариерата си в Интер, а този сюжет е все по-невъзможен към този миг.

Клубът на Кристиано Роналдо Ал Насър пък желае да притегли мароканския национал Хаким Зиеш, който е различен състезател, който сигурно ще желае да напусне Челси през това лято.

Изданието „ Goal “ пък оповестява, че Ал Ахли предлага 22 милиона паунда на Челси за стража Едуар Менди, който желае да напусне клуба и да премине в отбор, в който ще бъде първи избор под рамката на вратата. Сенегалският национал е подготвен да премине в Ал Ахли, който има интерес още към една от звездите на Манчестър Сити – Рияд Марез, незабавно откакто се завърне в елита.

Тод Боели похарчи над 600 милиона паунда, от както купи Челси от Роман Абрамович. Сега той би трябвало да балансира счетоводството, както и да понижи съблекалнята, която към този момент наброява над 30 футболисти.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР