Собственикът на Арсенал Стан Крьонке е отчел ръст в приходите

...
Собственикът на Арсенал Стан Крьонке е отчел ръст в приходите
Коментари Харесай

Крьонке по-богат с 323 млн. от началото на годината, а Арсенал иска от играчите да намаляват заплатите си

Собственикът на Арсенал Стан Крьонке е отчел растеж в приходите си с над 300 милиона паунда от началото на 2020, макар настъпилата пандемия от COVID-19. От друга страна обаче " артелеристите " взеха решение да понижат заплатите на играчите и личния състав си с 12,5%. Проучване, оповестено предишния месец от Институтa за политически проучвания, демонстрира, че благосъстоянието на брачната половинка на Крьонке, Анн Уолтън Крьонке, също се е покачило с 97 милиона паунда. Общото благосъстояние на собственикa на Арсенал се прави оценка на 8,1 милиарда паунда.

" Резултатът от намалянето на заплатите ще помогне да покрием някои от финансовите ни усложнения, които изпитваме през този сезон. Горди и признателни сме, че нашите играчи и личен състав се сплотиха в помощ на нашия клуб в тези невиждани времена, които са едни от най-трудните, които сме срещали в нашата история " - гласи част от изказването на клуба.

Само Месут Йозил и двама други играчи на лондончани са поискали спомагателна изясненост по отношение на това, за какво заплатите им би трябвало да бъдат понижени.

В друго изказване Арсенал добавя, че: " Стан Крьонке е изцяло зает с това да помогне на клуба в тези сложни времена ".

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР