Собственик на кравеферма от Долни Дъбник е задържан за трудово

...
Собственик на кравеферма от Долни Дъбник е задържан за трудово
Коментари Харесай

Собственик на кравеферма е арестуван за трудова и сексуална експлоатация

Собственик на кравеферма от Долни Дъбник е арестуван за трудово и полово експлоатиране на служащите си, посредством закани и принуждение. Това оповестяват от полицията.

Полицейските чиновници открили, че работниците  - две дами на 31 години и мъж на 33 години - работят без трудови контракти.

На 57-годишния фермер е формиран акт за нарушаването. Проверката посочила, че тримата служащи се трудят и живеят в беднотия и обществена изолираност и са обект на полова употреба.

Те са настанени в спешен център за потърпевши от принуждение.

На 5 април чиновници от районно управление (на МВР) Долни Дъбник и профилирани тактически дейности при ОДМВР – Плевен са направили претършуване в дома на 5- годишния мъж в Долни Дъбник.

Намерени и иззети са документи, 33 500 лв. и 300 литра спиртна течност, с аромат на ракия.

За съществуването на акцизни артикули е известена организация „ Митници “. 57-годишният в началото е арестуван за период до 24 часа.

Привлечен е като обвинен за четири престъпления - за незаконно заграбване на парична сума в размер на 11 914, 85 лева - обществената пенсия на една от потърпевшите;  закононарушение за полово принуждение, посредством потребление на мощ и опасност с човек от същия пол; и още две закононарушения - опит за полово принуждение над две дами със мощ и опасност.

На 6 април 2023 година с решение на Плевенски областен съд му е натрапен непрекъснат арест. Работата по случая продължава под управлението и надзора на наблюдаващия прокурор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР