Сняг вали в планините, най-голяма е снежната покривка на връх

...
Сняг вали в планините, най-голяма е снежната покривка на връх
Коментари Харесай

Сняг вали в планините, пътищата са проходими при зимни условия

Сняг вали в планините, най-голяма е снежната завивка на връх Ботев – 16 см. Това оповестиха за Агенция „ Фокус “ от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.
Към 14.00 часа сняг е валял основно в планините, а в крайните южни региони валежите са били от дъжд. Най-голяма е снежната завивка на връх Ботев – 16 см, на Рожен – 9 см, а на Черни връх – 1 см. Очаква се през идващите часове да има снеговалежи и в по-ниските елементи.
От полицията припомнят на водачите да карат деликатно и със съобразена с пътната конюнктура скорост. Всички пътища в страната са проходими при зимни условия. Към този час трафикът през граничните пропускателни пунктове е естествен.
Обилен снеговалеж има в региона на 62-и км на автомагистрала „ Тракия “. Усложнена е и пътната конюнктура на територията на Смолян. В обедните часове за малко бе затворен за придвижване и проходът „ Петрохан “ поради аварирал тир. С помощта на техника тежкотоварният автомобил е отхвърлен от пътя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР