Снощи от Тел Авив в София пристигна още един самолет

...
Снощи от Тел Авив в София пристигна още един самолет
Коментари Харесай

„Беше тежък момент, но всички много си помагаха“: Свидетелски разказ за началото на войната в Близкия Изток

Снощи от Тел Авив в София дойде още един аероплан на израелската самолетна компания „ Ел Ал “ с хора, бягащи от конфликтната зона.

Следващият аероплан на израелските авиолинии, който може да транспорти още българи до София е в петък

Ситуацията в Израел остава напрегната . Министерството на външните работи прикани българите, които се намират в страната, да се записват в посолството, без значение дали желаят да изоставен Израел неотложно или нямат такива планове.

Депутатите се събират изключително, с цел да обсъдят настояването на опозицията

С полета през вчерашния ден у нас се прибраха Габриела Хазърбасанова и Таня Мария Бигалке, майка и щерка. Били са там на поклоннически туризъм, не за първи път, само че за първи в миг, в който стартира война.

„ За нас това беше ново, стресово прекарване, беше тежък миг. Бяхме група от 150 души – от 1 до 7 октомври. На 6 завърши програмата, на 7 трябваше да пътува групата и към 3-4 ч. сутринта над 400 бойци, терористи нападнаха селца кибуци “, описа Габриела Хазърбасанова.

Не стопират и ракетните обстрели

„ Събудиха на сирените и екот от ракетите, отидох в стаята на нашите. Пуснахме вести, само че не разбирахме “, добави щерка ѝ.

Семейството е било в Ерусалим, в арабската част, където няма бомбоубежища. Бързо са се преместили в еврейската част. Българското посолство незабавно се е свързало с тях и ги е предизвестило по какъв начин да се пазят. Следват дни на обстрел и сирени. Веднъж подари са пътували в рейс, когато идва предизвестие за обстрел. Излита от рейса и се крият в здания с железни порти.

Майка ми остана там, тъй като се опасяваше, че няма да може да се върне, споделя българката

„ Всеки дърпа другия, оказват помощ си, помагаха и на нас “, споделят двете дами.

Гледайте повече във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР