В безпрецедентна двучасова реч точно преди празниците френският президент Еманюел

...
В безпрецедентна двучасова реч точно преди празниците френският президент Еманюел
Коментари Харесай

„Европа може да умре“: Еманюел Макрон стряска и бие камбаната, коментира Тони Николов

В невиждана двучасова тирада тъкмо преди празниците френският президент Еманюел Макрон направи черна и съвсем апокалиптична прогноза за това, което следва в Европа през идващите години.

Това предизвестие идва в навечерието на европейските избори, само че и в миг, в който все по-ясно се вижда разколебаното американско водачество в Западния свят. Това беше изразено в претекста - " Европа в никакъв случай не би трябвало да става васал на Съединени американски щати, само че да може да договаря с който и да е различен район в света ".

Нашата цивилизация е смъртна. Европа е смъртна. Има риск нашата Европа да почине, съобщи френският президент Емануел Макрон в Сорбоната в Париж, като акцентира, че натискът в икономическата, военната и други сфери може да подкопае стабилността на Европейския съюз.

 Коментар на водещия: Къща от китайски карти 120 минути 4 мин. Коментар на водещия: Къща от китайски карти  Посещението на Си Дзинпин във Франция пое по „ в жанр Макрон “ път (СНИМКИ) Светът 3 мин. Посещението на Си Дзинпин във Франция пое по „ в жанр Макрон “ път (СНИМКИ)  Руските войски са завладяли нови села след нападението през северната граница (ВИДЕО) Светът 2 мин. Руските войски са завладяли нови села след нападението през северната граница (ВИДЕО)  Коментар на водещия: Къща от китайски карти 120 минути 4 мин. Коментар на водещия: Къща от китайски карти  Посещението на Си Дзинпин във Франция пое по „ в жанр Макрон “ път (СНИМКИ) Светът 3 мин. Посещението на Си Дзинпин във Франция пое по „ в жанр Макрон “ път (СНИМКИ)  Руските войски са завладяли нови села след нападението през северната граница (ВИДЕО) Светът 2 мин. Руските войски са завладяли нови села след нападението през северната граница (ВИДЕО)

„ Фразата на Еманюел Макрон би трябвало да стресне и бие камбаната “, разяснява в „ 120 минути “ Тони Николов, мъдрец и публицист.

„ Тя е отзив от едно фамозно есе на огромния френски публицист Пол Валери – „ Цивилизациите също са смъртни “. То е писано тъкмо преди 100 години “, добави Николов.

В речта си френският президент показва, че след години Съединени американски щати могат да преглеждат Европа като стопански съперник и като безпристрастен сътрудник.

„ Направи ми усещане, че Макрон попита – „ Къде сме сега? “. Идеята е да се начертае нов път. За огромни европейски страни тези избори са доста значими. Започва сериозен спор “, сподели журналистът.

„ Тук не се вижда спор за бъдещето на поколенията, а за оцеляването на едни политици и техните краткотрайни изгоди. В случая не сме на стадий, в който да приказваме огромни приказки за Европа. Макрон очерта обстановката за световната рецесия и световната война сега. Конфликтът в Близкия изток стана вътрешно характерен на Европа, тъй като еврейските и палестинските общности за в спор на всички места. Виждаме, че се усилва и експанзията на Русия “, акцентира той.

„ Макрон акцентира, че Англия е значим сътрудник и Обединеното кралство би трябвало да бъде част от общата европейска защита “, изясни Тони Николов.

Според него тематиките за стопанска система, отбрана и промишленост, наранени в речта на френския президент, ще се трансфорат в главен спор през идната година.

„ Президентът на Китай Си Дзинпин не отиде в Брюксел по време на обиколката си в Европа, а във Франция. Китай привилегирова съответните партньорства “, напомни той.

По думите му България не се е самоизолирала от световните процеси, защото огромните партии към момента са част от огромните европейски политически фамилии.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР