СНИМКИ: ЙОРДАН МИХАЙЛОВВиена Уондърърс спечели квалификационния турнир за Купата на

...
СНИМКИ: ЙОРДАН МИХАЙЛОВВиена Уондърърс спечели квалификационния турнир за Купата на
Коментари Харесай

Виена и дъждът се оказаха прекалено силни, България остава в квалификациите през 2019 г.

СНИМКИ: ЙОРДАН МИХАЙЛОВ

Виена Уондърърс завоюва квалификационния шампионат за Купата на федерациите по бейзбол в Благоевград. Във финала на ст. " Портър Фийлд " в парка Бачиново австрийският вицешампион надигра домакина Бизони с 5:1, като срещата бе прекъсната в 7-ия ининг поради следващия проливен дъжд тази седмица.

За 22-кратния отличник на България това бе втори дуел за деня. Сутринта селекцията на играещия управител Ясен Неделчев реализира героична победа с 3:2 против сръбския Белград '96, с цел да обезпечи присъединяване си във финала. По подигравка на ориста това се оказа единственият мач в целия шампионат, който се игра в класическите 9 ининга.

В срещата за влизане в третия по мощ европейски клубен шампионат на възвишението за " бизоните " стартира Евгений Черноземски, който час по-рано направи последните 3 аута против белградчани. Десничарят още веднъж стартира стремително и в профил първите шестима батери на австрийците подред.



След това обаче Черноземски (L 1-1) даде поредно индивидуален и двоен шлагер, пусна точка с уайлд пич, след което сервира двоен хоумрън на Максимилиан Венгер-Йон за 3:0 във 2-рия ининг.

В 3-тия благоевградчани се разписаха на таблото с помощта на четвъртия хоумрън на Димитър Насъпов от началото на шампионата – соло изстрел при 2 аута. Така вторият бейзмен приключи шестдневната конкуренция с коефициент на батиране.391 (9 от 23) с 4 хоумръна, 3 двойни шлагера, 14 RBI и 8 маркирани точки.



Това бе единствената сериозна неточност на стартера на Виена Кристиан Томзих (W 2-0). За 7 ининга питчерът разреши единствено 3 шлагера и 1 база за боли и направи 9 страйкаута на път към шестата поредна победа на " скитниците " в България.

Победата на Уондърърс значи, че през 2019 година Австрия ще има две квоти в шампионата за Купата на федерациите, до момента в който първенецът в Българската бейзболна лига още веднъж ще би трябвало да играе в квалификациите на континентално равнище.

Финалният дуел сред Виена Уондърърс и Бизони Благоевград през днешния ден беше предаван непосредствено с коментар онлайн през европейската цифрова платформа BaseballSoftball.tv. Предаването бе проведено от българската компания за състезателен маркетинг " Спортс интегрейтед къмършъл сълюшънс " (SiCS) в партньорство с проектантско-консултантската компания " Тита-Консулт " и онлайн видео платформата Streamer.bg. Коментатор беше дин от най-авторитетните спортни анализатори в България – Йордан Божинов.

Виена Уондърърс - Бизони Благоевград 5:1 (7 ининга, дъжд)

ст. " Портър Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
БИЗОНИ
0
0
1
0
0
0
0
Х
Х
1
3
1
УОНДЪРЪРС
0
3
0
0
2
0
Х
Х
Х
5
6
0

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР