Съгласно официални ирански журналисти катастрофата е станала до село UZI,

...
Съгласно официални ирански журналисти катастрофата е станала до село UZI,
Коментари Харесай

Машината Bell 214 с Ебрахим Раиси катастрофира до село UZI /עוזי / |||

 Съгласно публични ирански публицисти злополуката е станала до село UZI, в случай че това е така…
 „ Ние не сме въвлечени в случая “ БиБи
Има върху какво да се мисли. Разбира се, ישראל няма нищо общо, още повече МОСАД!

Молитви на фарси… Предлагат в Иран, заупокойни евентуално.

Машината Bell 214 с Ебрахим Раиси на борда е аварирала в далечен регион на страната покрай село Узи /עוזי/, близо до границата с Азербайджан.
На борда са се намирали и външният министър на Ислямската република Хосеин Амир Абдоллахияни губернаторът на провинция Източен Азербайджан Малек Рахмати и още двама души. Общо три хеликоптера са били част от кортежа на президента, като другите два, пренасящи министри и публични лица, в това число ръководителя на Министерството на енергетиката, са се приземили наред.
В момента избавителните екипи се пробват да доближат до мястото на случая, като обстановката се усложнява от релефа на местността, неприятните метеорологични условия и гъстата мъгла. На мястото на случая са изпратени армията, полицията и иранското сдружение на Червения полумесец – общо към 40 екипа, един от които е достигнал до мястото на повредата.
Към региона е изпратен и избавителен хеликоптер, който обаче не е съумял да кацне заради метеорологичните условия и е бил заставен да се върне назад.
Няма точна информация за положението на Раиси и неговите спътници. Ройтерс цитира ирански формален представител, съгласно който животът им е в заплаха, защото „ информацията, идваща от мястото на злополуката, е доста тревожна “.


Държавната телевизия на Иран е прекъснала излъчването си, като вместо излъчвания каналите излъчват молебствия за здравето на Раиси.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР