Снимки на изцяло празния център в София предизвикаха истинска полемика

...
Снимки на изцяло празния център в София предизвикаха истинска полемика
Коментари Харесай

Е точно това софиянци не бяха виждали никога СНИМКИ

Снимки на напълно празния център в София провокираха същинска дискусия във Facebook. На фрагментите, направени на периметъра от жълтите павета, безусловно няма нито един автомобил.

Повечето от потребителите подозират какво следва и разясняват, че в този момент ще се стартира със разногласието за това кой живее на територията на столицята и по какъв начин некореняците са селяни.



"Вечното дерби София - Провинция да стартира в този момент ", пишат те.

"София е като любовницата — по празниците постоянно е сама ", разяснява различен интернет консуматор.

В разногласието се включва мъж, който недоволства от деленето на столичани и провинциалисти:

"Най-после съумелите софЕАнци са оставили бедняците сами в неделя. Иначе кой в Гърция, кой на планина, бедняците на работа и раСотки У парка, снимаш и пишеш СОФИЯ, ОБИЧАМ ТЕ ТАКАВА! Това Ви носи +10 бонус точки като доказателство, че сте правени на жълтите павета, раждани в Правителствена,имате 2 жилището на Славейков и 1-2 къщи в центАра. "



И незабавно се стига до апел за обеденение на двата "враждуващи " лагера:

"Като нямаш пари да пътуваш, обикаляш и снимаш празна София. Не единствено хората от провинцията напущат столицата, доста излизат и отвън България. Нека престане с това разделяне на столичани и провинциалисти. За всеки има място под слънцето. Нека се опитаме да бъдем по- смирени и положителни. "

И още един път:

"България и София са на всички. Жалко, че се разделяме на жители и селяни. Всички имаме право да бъдем тук, само че хората пристигнали в нашият град да я пазят от ругатни и нечистотия!!! "



Има и контрааргумент:

"В прованса бях много време и отношението им към софиянци е чудовищно. Понесох доста удари под кръста, тъй като съм от София. Питам се за какво живеят в нашия град толкоз хора, които плюят София и какво вършат тук щом не харесват града ни??? "

И най-после рационален мотив:



"София е празна,защото целият център е затворен за коли. Днес било европейски ден на пешеходеца. Дори да живеете в центъра не може да ползвате колата си. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР