снимки: Live.Varna.bgРелефна карта с всички забележителности от историческото ядро на

...
снимки: Live.Varna.bgРелефна карта с всички забележителности от историческото ядро на
Коментари Харесай

Откриха релефна карта на историческото ядро на Морската градина във Варна

снимки: Live.Varna.bg

Релефна карта с всички забележителности от историческото ядро на Морската градина беше открида през днешния ден във Варна. Поставена до Слънчевия часовник, тя показва посредством 3D идображения 28 местоположения, измежду които Алеята на възрожденците, Фестивалния и конгресен център, Природонаучния и Военноморския музей, Летния спектакъл, Двореца на културата и спорта, Обсерваторията, Делфинариума, Зоопарка и други, оповестиха от общината.

Обектите са разказани на български и британски език, а за хората в неравностойно състояние има описания и на брайлова писменост. Проектът е дело на Кристиян Иванов, студент по архитектура във Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “, и се финансира по фонд " Култура " към Община Варна, със средства от университета и персонално от създателя.



Официални посетители на церемонията по откриването бяха зам.-кметът Пейчо Пейчев, президентът на Варненски свободен университет доцент доктор Красимир Недялков, ръководителят на настоятелството на ВСУ проф. д.ик.н. Анна Недялкова, основният проектант на Варна Виктор Бузев, роднини на Антон Новак, доста сътрудници и другари на създателя. 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР