Снимка: уикипедияМосква е заявила на Великобритания, че трябва да съкрати

...
Снимка: уикипедияМосква е заявила на Великобритания, че трябва да съкрати
Коментари Харесай

Москва с ултиматум към Лондон: Махнете още 50 свои дипломати от Русия!

Снимка: уикипедия

Москва е декларирала на Англия, че би трябвало да редуцира с „ малко над 50 “ броя на дипломатическия и техническия си състав на територията на Русия. Това излиза наяве от известие на съветското външно министерство, представено от „ Ройтерс “.

Русия към този момент отвърна на ограниченията на Лондон и изгони 23 съветски дипломати, след изостранято на връзките сред двете страни поради отравянето на Сергей и Юлия Скрипал.
 
Руското външно министерство е привикало английския дипломат Лори Бристоу в петък и му е било казано, че Лондон има един месец да редуцира дипломатическия си контингент в Русия до същия размер като съветската задача във Англия. Мосва изгони 59 дипломати от 23 разнообразни страни поради поддръжката, оказана на Лондон.
 
Говорител на английското външно министерство – Форин офис, назова дейностите на Русия „ тъжни “. Тя не посочи какъв брой души от дипломатическия състав на страната в Русия ще бъдат наранени. Британското посолство в Москва не оповестява обществено броя на чиновниците си.
 
Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че условието значи, че Англия ще би трябвало да редуцира „ с малко над 50 “ броя на чиновниците си, с изключение на тези 23, които към този момент се прибраха у дома.
 
„ Поискахме паритет. Британците имат с 50 дипломати повече от руснаците “, съобщи Захарова.

Превод и редакция: Блиц 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР