Снимка: Румяна Тонева, 24 часаАлексей Петров е имал обичаен маршрут

...
Снимка: Румяна Тонева, 24 часаАлексей Петров е имал обичаен маршрут
Коментари Харесай

Алексей Петров бил с трима души охрана при убийството

Снимка: Румяна Тонева, " 24 часа "

Алексей Петров е имал нормален маршрут за разходка в Драгалевци и е бил с негова позната. Бил е и с защита - трима души, изследваме маршрута на придвижване и събираме доказателства. Това заяви пред публицисти основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров по отношение на покушението против някогашния консултант в ДАНС.

Той добави, че е образуван действен щаб, в който са включени специалисти от разнообразни структури на Министерство на вътрешните работи.

" Прави се оглед от всички нужни експерти, които да дадат отговор на въпросите - с какво е стреляно, какъв брой изстрела са създадени ", сподели още Тодоров. 

Според първите данни от огледа на мястото на убийството, стрелбата е станала в гориста околност наоколо до пътека. 

Градският прокурор на София Илияна Кирилова посочи, че следствието се управлява от СГП, а шефът на столичната полиция Любомир Николов добави, че се откриват очевидци на стрелбата. 

" Те ще бъдат разпитани. В момента целият запас на Столична дирекция на вътрешните работи е мобилизиран в осъществяване на заградителни дейности и определяне на възможния причинител ", сподели още той.

По думите на Николов следствието на убийството към момента е на прекомерно ранен стадий, с цел да бъдат изграждани версии и да се разяснява възможни обвинени.

Сигналът за стрелбата е подаден в 12:20 часа, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които откриват безжизнено тяло на мъж и ранена жена. По неофициални данни стрелецът е бил с маска и е прострелял Петров в главата, като някогашният консултант в ДАНС бил без бронежилетка.

Простреляната жена е превозена в " Пирогов ", където е вкарана по неотложност в операционната. Тя е с огнестрелна рана в гърдите и положението й е тежко. По неофициална информация ранената е 48-годишната Мирослава Спасова - шеф на " Лев Инс ". 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР