Снимка ria.ruТрагедия в морето отне живота на много моряци. Руският риболовен

...
Снимка ria.ruТрагедия в морето отне живота на много моряци. Руският риболовен
Коментари Харесай

Руски риболовен траулер потъна в Баренцово море. Загинаха 17 моряци

Снимка ria.ru
Трагедия в морето лиши живота на доста моряци. Руският рибарски траулер " Онега " се прекатурна и потъна през днешния ден в ледените води на северното Баренцово море. Смята се, че 17 души от 19-членния му екипаж са починали. Двама моряци са избавени, съобщи Ройтерс.

Руското министерство на изключителните обстановки заяви, че най-вероятна причина за потъването на траулера край архипелага Нова земя е било мощно обледяване на корпуса.

Двама моряци са били избавени от различен рибарски съд в региона, а издирването на останалата част от екипажа продължава, добави министерството, представено от ТАСС.

Шансовете за оцеляване в такива условя, даже някой да е бил с непромокаем костюм, на процедура са нулеви, сподели за организация Интерфакс източник, осведомен със обстановката. Той изброи стихия, мощни ветрове и температура на въздуха от към 30 градуса под нулата.

Кораби от съветския Северен флот се насочиха към региона, с цел да се опитат да оказват помощ в търсенето на оживели, заяви Интерфакс.

Руският Следствен комитет, който проверява тежки закононарушения, сподели, че се пробва да откри дали потъването е обвързвано с нарушаванията на разпоредбите за сигурност при корабоплаване и преглежда разнообразни хипотези.

Военен аероплан беше изпратен в региона, с цел да помогне в избавителната интервенция, съобщи ТАСС като се базира на съветското министерство на защитата.

Спасителните кораби организират издирването при температури от към минус 20 градуса и четириметрови талази, заяви министерството на изключителните обстановки.

Служител в пристанището на Мурманск сподели за ТАСС, че в арктическите води към този момент е бил открит един мъртъв член на екипажа. Според съветската федерална организация по риболова " Росриболовство ", предварителният разбор на обстановката демонстрира, че причина за потъването може да е комбиниране на неподходящи метеорологични условя и неспазване на техниката за сигурност при работа през есенно-зимния интервал, съобщи ТАСС. Не се изключва и нахлуване на вода през амортисьор, което е довело до неочаквана загуба на резистентност на плавателния съд.

По данни на " Росрибиловство " капитанът на кораба " Войково ", който е бил в непосредствена непосредственост до " Онега ", е получил сигнал за злополучие в 4.08 ч. сутринта московско време. В 4.12 ч. " Онега " изчезва от навигационните системи.

" Войково " незабавно потегля към мястото на случая и открива двама моряци, които са качени на борда му. Те не са били замръзнали, само че са се намирали в шоково положение, заяви ТАСС.

Руският президент Владимир Путин сервира съболезнования на фамилиите на моряците, за които се счита, че са починали, написа Българска телеграфна агенция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР