Снимка: PexelsФранция въведе едномесечен локдаун. Той стартира от днес като

...
Снимка: PexelsФранция въведе едномесечен локдаун. Той стартира от днес като
Коментари Харесай

Франция въведе едномесечен локдаун

Снимка: Pexels

Франция вкара едномесечен локдаун. Той започва от през днешния ден като в по-голямата част от страната, в това число в Париж, хората ще могат да напущат домовете си единствено със специфичен документ и единствено по уважителна причина.

Решението става на фона на нов пик на инфектираните, както и на новия вид на вируса, за който управляващите във Франция оповестиха преди дни.

21 млн. души в 16 департамента ще би трябвало да съблюдават новите ограничения през идващия месец. Часове преди пътуването да стане допустимо единствено по уважителна причина, десетки хиляди поданици на огромните градове се насочиха към провинцията. Вълната от парижани, решили да изоставен столицата, провокира километрични тапи. Железниците са продали 73 хиляди билета единствено за ден - двойно повече от нормалното.

Училищата ще останат отворени, ще работят и магазините, в това число тези, които не продават артикули от първа нужда. В съботния ден всекидневно осъществявания с врява център на Париж беше неразпознаваем.

" Тъжно е да видиш този град изцяло пуст. Разбираме обстановката, само че е мъчно да не се запиташ - за какво година след началото на пандемията вършим такава голяма крачка обратно? Управляващите можеха да подхващат по-адекватни ограничения ", сподели Фредерик Плисон, юрист от Париж.

Френските управляващи предизвестяват, че здравната система е на ръба на колапс. Броят на новите случаи се е нараснал лавинообразно през миналите дни. В началото на седмицата в Бретан беше намерено огнище на нов вид на COVID-19, който не може да бъде засечен от PCR-тест.

Такива данни има и от Финландия. Макар и да не е по-заразен или рисков, разновидността на вируса, който не може да бъде засечен, е причина здравните управляващи да изгубят действителна визия за разпространяването на COVID-19.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР