снимка ПетелНадявам се да ни върви по вода“, това каза

...
снимка ПетелНадявам се да ни върви по вода“, това каза
Коментари Харесай

Татяна Дончева във Варна: Ще преодолеем дивата съпротива срещу изчистването на „калинките“ на ГЕРБ


фотография " Петел "

„ Надявам се да ни върви по вода “, това сподели в дъждовна Варна лидерът на листата на „ Изправи се! Мутри вън! “ Татяна Дончева, която пристигна да открие публично акцията за парламентарните избори на 11 юли. Лидерът на „ Движение 21 “заяви, че съответната задача за Морската столица е още по-добро показване от предходния избор и спечелването на още един, втори мандат.

Дончева изясни, че претендентите „ Изправи се! Мутри вън! “ в огромната си част да се дефинират като гражданска квота, тъй като не са членове на нито една от обединенията в обединението. Три четвърти от личностите в листата са непокътнати от предходните избори. Тя дефинира претендентите на обединението като съществени експерти и знакови варненци, които могат да развият капацитета на града, който през годините е бил потискан по една или друга причина.

Татяна Дончева удостовери като съществена задача за „ Изправи се! Мутри вън! “ след идните избори е излъчване на държавно управление дружно с другите политически сили на смяната - „ ИТН “ и „ Демократична България “. Тя обаче призна, че политическата обстановка у нас е доста неустойчива, което пречи на стабилното ръководство. Според нея обаче при живот на идващия парламент от 6 месеца до година и половина, което е реалистична прогноза, може да се преодолее „ дивата опозиция “ за разграждане на модела на ръководство на ГЕРБ.

„ За цялостното разграждане ще са нужни повече години. В целите ни сега се включва преодоляването на държавната администрация и изчистването ѝ от „ калинките “ на ГЕРБ “, съобщи Татяна Дончева. Тя добави, че процесът е стартиран от служебното държавно управление, само че наподобява бурен и ненапълно безреден, изключително във връзка с силовите структури и Министерство на вътрешните работи. Управление на партиите на смяната ще покаже кой прави селекцията на новите фрагменти в този бранш.

Закриването на профилираните съд и прокуратура е целта в правосъдната промяна, тъй като те са се трансформирали в органи за кавга с бизнес съперници, съобщи Татяна Дончева. След това би трябвало да бъде определен по нов метод нов Висш правосъден съвет, който ще има опцията да в профил основния прокурор Иван Гешев, изясни тя. Всички тези промени ще доведат до възстановяване на бизнес климата в България, което е най-важния фактор за развиването на стопанската система ни, отварянето на работни места и повишението на приходите.

Дончева показа и нов приоритет за обединението в областта на културата и образованието. Тя се разгласи за възобновление на читалищата, където в този момент парите стигат единствено да се заплащат заплатите на управленията и най-вече на библиотекарите. Според нея там би трябвало да се възродят школите по музика и изобразяване. В най-хубавия случай това ще докара до разкриване на млади български гении от международна големина, а в най-лошия – ще сътвори обща духовна просвета в младото потомство. Парите за този развой могат да дойдат от средствата, които страната събира от хазарта, и за харченето на които сега се разкриват злоупотреби.

„ Оказва се, че Стъкитата, Мъкитата, ММА-я, Ипона получавали от тези пари. Културата в продължение на години не е получавала от тях “, съобщи Татяна Дончева.

„ Изправи се! Мутри вън! “, която се явява за финален път с това име на избори, е образец за това по какъв начин може да се получи единодушие сред хора с разнообразни политически визии в името на разграждането на модела на ГЕРБ, разяснява тя. „ Да изчакаме фиданката да се укрепи и да даде плод “, това сподели Дончева във връзка с бъдещето на обединението. Тя позволи, че локалните ядра, формирани по време на парламентарните акции, могат да се запазят и за бъдещи локални избори, само че всичко зависи от самите тях.

„ Варна наподобява някак си запусната, Варна наподобява някак буренясала “, разяснява лидерката на листата на „ Изправи се! Мутри вън! “ в морския град. Татяна Дончева добави, че разграждането на настоящия модел на ръководство ще вдъхне убеденост на хората, които желаят да работят за Варна. Така градът може да потвърди, че има най-хубавите курорти, най-хубавото пристанище, което може да се мери с това в Солун, най-хубавия музикален фестивал и си заслужава някой да вземе самолета от София, с цел да пристигна да види нещо, което се случва единствено в Морската столица.

Дончева разяснява също, че промяна в районната политика е нужна, като далечната цел е въвеждането на второ равнище на локално самоуправление на регионално равнище. Тя обаче призна, че това надали ще може да се случи в идващия парламент. Това, което е действителна цел, е да се отстрани корупцията в печеленето на финансиране за инфраструктурни планове.

„ Имаме от модела на ГЕРБ едно завещание, че общините, с цел да получат финансиране за строителни планове, би трябвало да „ разкешват “. Това е ненормална работа и ние би трябвало да решим този въпрос “, безапелационна беше Татяна Дончева.

Купуването и продавенето на гласове е закононарушение!

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР