Снимка на интересно въздушно завихряне улови варненецът Преслав Тодоров. Фотографията

...
Снимка на интересно въздушно завихряне улови варненецът Преслав Тодоров. Фотографията
Коментари Харесай

Смерч се завихри над Варна в ранния следобед

Снимка на забавно въздушно завихряне улови варненецът Преслав Тодоров. Фотографията е направена в придвижване и изпратена до страницата на Метео Балканс в обществените мрежи. След информация с метеоролозите от варненското поделение на Национален институт по метеорология и хидрология стана ясно, че явлението се назовава смерч и е особено за това време на годината. В идващите няколко дни до вторник, в това число се чакат превалявания, тук-там мощни и съпроводени с градушки.

Що се отнася до вредата, която може да нанесе градушката, метеоролозите са безапелационни, че размера на ледените кубчета е тази, която може да нанесе провали. Малките зрънца, съпроводени със мощен дъжд са по-малко рискови.

По отношение на количеството превалявания, когато дъждът е изобилен, това може да нанесе щета върху продукцията на земеделците, тъй като има лимит на засищане, оттатък който земята се преовлажнява и образува наводнени сектори. В общините, в които има проблеми с отводняването, може да се стигне до наводнени сектори. Добрата вест е, че от сряда чакаме усмиряване на атмосферата и по-спокойно време. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР