снимка: кап. Димо Вичев/Тактически полети на малка и средна височина,

...
снимка: кап. Димо Вичев/Тактически полети на малка и средна височина,
Коментари Харесай

Български и американски пилоти тренират заедно, ползват междуселски път за писта

снимка: кап. Димо Вичев/

Тактически полети на дребна и междинна височина, транспорт на войски и товари, образователни подготвителни и бойни парашутни скокове - през деня и нощем, от дребна и огромна височина, това са част от дилемите, които ще бъдат изпълнявани по време на взаимната българо-американска летателна подготовка „ Тракийско лято 2021 ” (THRACIAN SUMMER 2021), която ще се организира до 07 септември 2021 година
В регионите на летищата Пловдив, Граф Игнатиево и Чешнегирово. Като спонтанна полоса за политане и кацане ще бъде употребен пътния сектор сред селата Поройна и Леново, оповестяват от българските Военновъздушни сили на страницата си във Facebook.
Сценария на учението планува и директни дейности за обезвреждане на терористични групировки, здравна евакуация и други. 
Бойната техника в тренировката ще е извънредно разнообразна – от военнотранспортни самолети С-130, C-27J до изтребители F-16. Не остават настрани и зенитно-ракетните комплекси от родните Военновъздушни сили.
По време на взаимната българо-американска подготовка ще се усъвършенстват уменията на българските военнослужещи за работа по процедурите за осъществяване на детайли, свързани с бойното потребление на аероплан „ Спартан “, както и за всестранно логистично обезпечаване и оказване на поддръжка от Военновъздушни сили като страна-домакин.

 



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР