Снимка: ФлагманПочетният гражданин на Бургас Михаил Цонков и неговите бивши

...
Снимка: ФлагманПочетният гражданин на Бургас Михаил Цонков и неговите бивши
Коментари Харесай

Героят Михаил Цонков: Надяваме се българската държава да ни подкрепи, засега това остава само на думи

Снимка: " Флагман "

Почетният жител на Бургас Михаил Цонков и неговите някогашни колеги-гранични служители на реда Николай Петков, Живко Петков и Николай Костов преди малко излязоха пред Съдебната палата, откакто се срещнаха с новото искане на турската страна във връзка от дълго време прекратеното в България дело за случая при който турски нарушител почина през 2008 година, оповестява " Флагман ".

Както Флагман.бг пръв писа тази заран турската страна още веднъж изиска Цонков и сътрудниците му за процеса в Тежкия углавен съд.

„ Не знаем защо ни викат. Доколкото разбирам след месец би трябвало да дадем пояснения. Не желаеме да вървим в Турция, надяваме се, че българската страна ще ни поддържа, както дадоха обещание преди година. Засега обаче тази поддръжка остава единствено на думи ”, сподели героят Михаил Цонков.

Припомняме, че той бе оневинен по всички обвинявания още през 2009 година, а през 2014 година Европейският съд за правата на индивида в Страсбург също разгласи случая за трагичен случай.

Адвокатът на ексграничарите – експертът по наказателно право Росен Кожухаров посочи, че няма терзания от изгонване на българите.

„ Самият аз съм заинтригуван. Наказателното произвеждане тук от дълго време е прекъснато. Не се тормозя от изгонване, дотолкоз, че получихме уверението и на основния прокурор Сотир Цацаров, че това няма да се случи. Още предходната година те бяха привикани и цялата документи по случая бе изпратена на турската страна. Не мога да схвана за какви пояснения става въпрос. Притеснителното е, че производството по случая на турския углавен съд към момента продължава. Какво ще е неговото решение – единствено може да гадаем ”, сподели юрист Кожухаров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР