Снимка: Bulnews.bgСъкрушено видинско семейство търси справедливост за убития мъж при

...
Снимка: Bulnews.bgСъкрушено видинско семейство търси справедливост за убития мъж при
Коментари Харесай

Мъж от турски произход уби видинчанин, взе си тира и офейка

Снимка: Bulnews.bg

Съкрушено видинско семейство търси правдивост за убития мъж при злополуката на основен път Е-79 сред Монтана и Видин. Роднините на починалия 37-годишен Калоян се пробват да намерят пояснение по какъв начин виновникът за гибелта на младия мъж е оставен да избяга. Припомняме, че на 8 март на разсъмване наоколо до разклона за село Ивановци, турски товарен автомобил „ МАН “ навлязъл в насрещната лента и се блъснал в микробус „ Ивеко “, оповестява bulnews.bg

При зверския удар на място умрял 37-годишният Калоян, който е безукорен водач със златен ваучър. Такъв документ се издава единствено на водачи, които повече от 6 години не са направили никакво нарушаване, даже и най-дребното. Мъжът е татко на две девойки – на 8 и 14 години. „ Животът на брат ми бе лишен. Грубо, ненадейно, грубо. А аз се усещам безпомощен. Помогнете… “, споделя Цветан Диков.

Нещастието се стоварва с цялостна мощ върху едно видинско семейство, оставяйки след себе си голямо опустошаване. Докато почерненото семейство се пробва да откри сили, с цел да събере най-малко част от счупените части на един прекършен живот, турският водач напуща видинската болница. Наблюдаващият случая прокурор го освобождава и на чужденеца е наложена единствено „ парична гаранция “ от 3000 лв. със възбрана за овакантяване на страната.

Броени дни след гибелта на Калоян от паркинга, където са оставени двете транспортни средства, взели участие в злополуката, изчезва турският ТИР. Тежкият влекач, който другояче би трябвало да е материално доказателство, се изгубва някъде си… „ Къде изчезна ТИР-а, до който през тези дни всеки имаше достъп. Защо? “, гневи се Вероника Иванова, близка другарка на фамилията. Както тя, по този начин и роднините към този момент безрезултатно търсят отговори на доста въпроси и целесъобразно се притесняват, че виновникът за гибелта на Калоян е оставен да избяга. Турският водач пък към този момент имал своята комфортна версия – не помнел нищо от случилото се и моментът му се губел в сън. Според очевидци обаче на тежката злополука лидерът на ТИР-а е подхванал погрешно изпреварване и навлизайки в насрещното платно е помел със страшна мощ видинския микробус, оставяйки без никакъв късмет за избавление лидера. „ Ужасно и отчайващо е. На какъв брой порти ли не чуках! Нима отнемането на човешки живот е толкоз елементарно?! Някой идва, безнаказано убива и си отпътува. 3000 лв. – това ли е цената за моя брат? “, споделя Цветан.

Сломеният от болежка видинчанин е наясно, че никой и нищо не може да върне към живот обичания човек. И едвам се пробва, то никой и нищо не може да размени бащата на две деца, останали сираци. Цветан обаче е решен да извърви пътя до дъно и търси помощ от всички. Едно почернено семейство търси поддръжка, с цел да измине сложния път до справедливостта. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР