снимка: БулфотоЗа разлика от предишни години сега бранша не иска

...
снимка: БулфотоЗа разлика от предишни години сега бранша не иска
Коментари Харесай

Хлебарите настоява за намаляване на ДДС на всички стоки и услуги на 9 %

снимка: Булфото

За разлика от предходни години в този момент сектора не желае диференциране на ставката единствено за хляба.

Националният браншови съюз на хлебарите упорства за понижаване на Данък добавена стойност на всички артикули и услуги на 9 %. Това, съгласно производителите на самун,  е единствената работеща мярка против инфлацията и скока в цените на главните артикули.

Цената на хляба се подвига, признава ръководителят на браншовия съюз Марияна Кукушева, само че акцентира - хлябът е пазарна стока и цената му се образува от доста съставни елементи:

" Цена на суровината, на труда, на електрическата сила, на газа, превоза и върху всичко това имаме обща стойност на Данък добавена стойност към страната. "

Цената на всичко скача, по тази причина и хлебарите считат, че намаляването на Данък добавена стойност е разумна антиинфлационна мярка, предава БНР.

" Мярка за битка с корупцията, мярка против сивия бранш, мярка за по-висока събираемост на всички налози в държавният бюджет ".

" Времето на въвеждане на диференцирана Данък добавена стойност ставка изтече, тъй като този вид ограничения бяха употребявани политически и изправяха браншовете един против различен ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР