Стопкадър България Он ЕърКатастрофата с колата на НСО, в която

...
Стопкадър България Он ЕърКатастрофата с колата на НСО, в която
Коментари Харесай

Акад. Румен Ралчев за катастрофата до Аксаково: Изключено е автомобилът на НСО да е бил неизправен

Стопкадър " България Он Еър "

Катастрофата с колата на НСО, в която бе Кирил Петков и при която почина човек, продължава да е необятно коментирана тематика.

Бившият началник в НСО акад. Румен Ралчев съобщи, че би трябвало да се изчака експертизата за скоростта, само че безспорно има осъществено нарушаване от починалия водач при злополуката с колата на НСО, в която е бил водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Шофьорите в НСО не са над закона. Трябва да има пилотна кола, и то не една. Кортежът има сигнален темперамент, с цел да се избегнат подобен вид случаи на " загледал се, доста бързал ". Този трагичен случай демонстрира две-три неща: нарушаването на господина е безспорно; до каква степен тази скорост, в случай че е била по-висока, дали е била скимване на водача или е била подредена. Шофьорът не би трябвало да извършва заповедта, само че в случай че не я извърши, на другия ден на неговото място идва различен човек ", разяснява той в " Денят ON AIR ".

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА
Втори оглед на злополуката с колата на Кирил Петков, викат и геодезисти
Кирил Петков: Назначиха ми защита на НСО поради отправена опасност
Акад. Ралчев означи, че предоставеното на Кирил Петков от НСО е форма на защита - въоръжен и подготвен водач, който да подсигурява оптимално неговата целокупност и безаварийното му пространство.
" Като някогашен министър председател, в случай че има закани, а те се установяват от способените органи, има тричленка, която взима финално решение и се преценя каква да е степента на защита. Дадена му е най-ниската степен на защита. Има огромен честен проблем, когато има жертва, без значение дали е тя отговорна или не ", акцентира гостът на Bulgaria ON AIR.

Според него е изключено автомобилът на НСО да е бил нередовен. В НСО се прави извънредно прецизен надзор, а редовността на колите е непрекъсната, увери акад. Ралчев и добави, че водачът би трябвало да бъде неупотребил алкохол и отпочинал.

" Заплащането в НСО в последните 5 години изостана и това докара до огромно текучество и отдръпване на фрагменти, в това число водачи. Търсят се 15 места, явяват се 10 души. Някъде нещата не са изчистени до дъно. Раждат се изключителни фрагменти, само че задържането им става невероятно ", сигнализира той.

Акад. Ралчев е на мнение, че при атентата против словашкия министър председател Роберт Фицо са липсвали цели детайли от защитата.

" Допускането на въоръжен човек в тълпата е огромна неточност. Липсваше кордон от охранители около загражденията, които гледат към публиката. Негласната защита не беше сложена хомогенно и не се придвижваше с придвижването на потърпевшия, по тази причина реагира със забавяне. Никога не се оставя по този начин начело и защитата да стои на няколко метра, без да са компактно до него и да го пернат. Охранителят, който персонално дава отговор за него, трябваше да сложи тялото си начело. Да разрешиш да влязат няколко патрона в човек, който охраняваш, това демонстрира безхаберие ", разяснява специалистът, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР