Снимка: БулфотоЗа нова измамна схема, в която се намесват имена

...
Снимка: БулфотоЗа нова измамна схема, в която се намесват имена
Коментари Харесай

Внимавайте! Ало мафията дебне с нова престъпна схема

Снимка: Булфото

За нова лъжлива скица, в която се намесват имена на шефа на полицията, полицейски началници, общински кметове и на известни юрист сигнализират криминалисти от ОДМВР- Шумен.

Специалистите насочат зов към хората да не се доверяват на непознати, оповестиха от пресцентъра на полицията в Шумен. Атаките сега са ориентирани към притежатели на компании и организации за преводи и заверка на документи.

Измамници звънят на фирмените телефони, оповестени в интернет, като се обаждат от скрити номера. С първото позвъняване се показват за шеф, шеф на полицейско ръководство или за кмет на обитаемо място.

Престъпниците питат дали ще окажат подпомагане на прочут юрист за превод. След позитивен отговор следва второ позвъняване от името на „ юрист Марковски “, написа novini.bg.

Непознатият изяснява, че в ареста на съответното полицейско ръководство има арестуван чужденец и им би трябвало преводач, с цел да го освободят от ареста.

Канят преводача в съответното полицейско ръководство. Следва ново позвъняване, в което молят по пътя към районното да преведат парична сума в размер сред 50 и 100 евро посредством компания за парични преводи на разположение от сръбски генезис.

Към момента тези, които са подали информация за опитите измами, не са превели парични суми. Обясняват, че следват нови позвънявания със закани към тях и фамилиите им.

От полицията осведомят, че в случай че получите сходно позвъняване, то това е сигурен белег, че се бандата се опитра да оплете жертва в мрежата на лъжлива скица.

Ако получите закани или закани след сходно позвъняване се обадете на телефон 112 и съобщете за случилото се, поучават още униформените.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР