Снимка: БулфотоВ телефонен разговор лидерите на Турция и Русия Реджеп

...
Снимка: БулфотоВ телефонен разговор лидерите на Турция и Русия Реджеп
Коментари Харесай

Ердоган и Путин обсъдиха ситуацията в Нагорний Карабах

Снимка: Булфото

В телефонен диалог водачите на Турция и Русия Реджеп Ердоган и Владимир Путин обсъдсиха обстановката в Нагорни Карабах. Там към този момент повече от 10 дни се водят военни дейности сред арменци и азербайданци с значително жертви от двете страни.

Двамата водачи се оповестиха за активизиране на политическия развой, по-специално въз основа на работата на Минската група на ОССЕ ", съобщи пресслужбата на Кремъл. И двете страни потвърдиха значимостта на спазването на филантропичното помирение, съглашение за което беше реализирано на 10 октомври в Москва.

Също по този начин Владимир Путин изрази сериозна угриженост пред Тайип Ердоган по отношение на присъединяване на бойци от района на Близкия изток във военните дейности.

" Беше подчертана незабавната нужда от старания за взаимност за преустановяване на кръвопролитията допустимо най-скоро и прекосяване към спокойно споразумяване на казуса в Нагорни Карабах. Изразена е вярата, че Турция, като член на Минската група на ОССЕ, ще донесе градивен принос за деескалацията на спора ", се споделя в изказването.

Освен това Путин и Ердоган се договориха за по-нататъшни постоянни контакти по дипломатически и военни канали.

Те означиха, че по време на обмена на отзиви сред водачите на двете страни по сирийските и либийските въпроси, те са подчертали „ ефикасния темперамент на координацията на Русия и Турция в тези области, което оказва помощ за стабилизиране на обстановката и прогрес по политическия и дипломатическия път “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР