снимка: БулфотоВ страната ще се налагат по-сериозни мерки. Очаква се

...
снимка: БулфотоВ страната ще се налагат по-сериозни мерки. Очаква се
Коментари Харесай

От Външно съветват: Ако е възможно, не ходете в Германия до 10 януари

снимка: Булфото

В страната ще се постановат по-сериозни ограничения. Очаква се това да стане още в сряда. 

вкарва по-строги ограничаващи ограничения от 16 декември 2020 година до 10 януари 2021 г по отношение на разпространяването на ковид. По време на този интервал предлагаме на нашите сънародници да се въздържат от пътувания в страната. Това оповестиха от Министерството на външните работи.

По информация на посолството на България в Германия настоящите ограничавания, които ще бъдат в действие по време на Коледните и Новогодишни празници,  са следните:

- Остават позволени събиранията до петима души от личното и от още едно домакинство;

- В интервала 24-26 декември се позволява събиране до четирима души отвън личното домакинство;

- На 31 декември 2020 година и 1 януари 2021 година се вкарва за цялата страна възбрана за събирания;

- Допуска се провеждането на богослужения в църкви, синагоги и джамии, както и събиранията на други религиозни организации, при изискване минимално разстояние от 1,5 м, носене на маска и без пеене.

От днес  е разгласен вечерен час от 21:00 до 5:00 ч. за цяла Бавария.  Тюрингия също наложи ограничавания за излизане сред 22:00 и 5:00 ч., които са в действие за цялата провинцията. В Баден-Вюртемберг от 12 декември беше въведен вечерен час сред 20:00 ч. и 5:00 ч.

Припомняме, че  Германия затваря множеството магазини  като мярка против разпространяването на ковид. Това стана ясно от проектопредложение на държавното управление, квалифицирано за срещата по-късно през днешния ден сред канцлера Ангела Меркел и водачите на обособените провинции.

Предвижда се  отворени да останат само магазини от значително значение, като супермаркетите и аптеките, както и банките.

Училищата също ще бъдат затворени за интервала, а работодателите би трябвало да прекратят работа или да преминат към отдалечена такава.

Германия е в частична карантина за 6 седмици , като все още   . Някои райони обаче към този момент вкараха още по-строги ограничения поради растежа на новите случаи на COVID-19.

Работодателите ще  получат финансова помощ поради наложително затваряне на бизнесите.

Новите случаи на ковид и умрелите доближиха рекордни равнища през последните дни. В неделя са потвърдени  20 200 нови случая, с които набъбнаха до 1 320 716 , съгласно данните на Институт " Роберт Кох ". Починалите се усилиха с 321 до 21 787.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР