Снимка БулфотоТридесет и три лева за нощувка на двама възрастни

...
Снимка БулфотоТридесет и три лева за нощувка на двама възрастни
Коментари Харесай

Море 2020: 33 лева за двама възрастни и дете за двустаен апартамент на Слънчака

Снимка Булфото

Тридесет и три лв. за нощувка на двама възрастни и дете в двустаен апартамент - с тези цени започват промоциите в Слънчев бряг за първите дни от месец юни. Както към този момент стана ясно, плажовете ще бъдат отворени на първи юни, а месец по-късно се чакат и първите задгранични туристи. Мнозина към този момент търсят място за лятна отмора. Хотелиерите по родното Черноморие пък се пробват да подмамят туристите с всевъзможни предложения през първите дни от сезона, написа Трафикнюз .

Цената на ол инклузив отмора четиризвезден хотел в Слънчев бряг стартира от 100 лева и доближава до 230 лева на вечер. Справка във водещите резервационни платформи демонстрира, че семейство с дете би могло да открие настаняване в апартамент с две спални на цени от 52 лева в нискокатегорийните хотели. Стая с две кревати и разтегателен диван наоколо до плажа пък коства към 65 лева Семейна почивка в тризвезден хотел излиза сред 50 и 80 лева на нощувка, а цените на ол инклузив пакет за двама възрастни и дете стартират от 150 лева на вечер. Много от офертите включват и нова услуга - цялостна стерилизация на стаите преди настаняване. 

Малко по-ниски са цените в Созопол, където семейство с дете елементарно може да открие настаняване в апартамент чартърен за 50-60 лева на нощувка. Няма особена разлика обаче в цените на хотелите от по-високи категории. Курортите от южното ни Черноморие оферират преференциални предложения в първите дни от сезона. Нощувката за семейство в местата за настаняване от междинна категория в Китен варира сред 40 лева и 90 лева Настаняване в четиризвезден хотел за трима души излиза към 180 лева Лесно обаче може да се откри апартамент в непосредствена непосредственост до плажа, като цените стартират от 50 лева на нощувка. Приблизително същите са цените и в останалите южни курорти.

Цените по северното ни Черноморие са не по-малко примамливи. Тризвездните хотели в Златни пясъци, да вземем за пример, оферират предложения от 40-50 лева за нощувка на семейство с едно дете. Оферти от 50-80 лева на нощувка, с или без включена закуска се срещат и в местата за настаняване на първа линия на плажната линия. 

Припомняме, че през днешния ден бяха разисквани ограниченията по отношение на хотелите и другите места за настаняване по какъв начин ще бъдат отворени след края на изключителното състояние. Въпреки че Данък добавена стойност ще бъде понижено с 5%, от бранша нямат безапелационен отговор дали цените ще паднат. Засега няма забележителна разлика в цените за месеците юли и август.

Прогнозите за почивки в чужбина през идния сезон надалеч не са оптимистични. Според представители на бизнеса към този момент има отлив от страна на искащите да летуват в Гърция и Турция. Причината е, че всеки, който се завърне от тези дестинации, ще предстои на 14-дневна наложителна карантина. 

От сектора чакат оживление през август и септември. За тогава има планувани почивки в гръцките острови Родос, Крит и Корфу и Санторини. Трудно може да бъде очакван ползата към Турция, заради разпространяването на вируса там. Според задгранични медии туристи в южната ни съседка се чакат не по-рано от август. 

Туристически агент в Пловдив, споделя, че почивките на всички нейни групи са били отсрочени за следващата година, на същите цени. Основната причина да се анулират доста от поръчките обаче, е точно карантината. 

" Драстична смяна в цените няма. Българите обаче не демонстрират необикновен интерес към непознати дестинации, заради 14-дневната карантина, която ги чака ", добавя различен представител на сектора - Пламен Петров, който е управител на една от огромните турагенции под тепетата. 

Оптимистична наподобява прогнозата за дестинации като Египет и Тунис, които демонстрират положителни резултати в оправянето със болестта. В някои компании таят очаквания, че ще могат да се осъществят плануваните почивки и в Сицилия, която не е толкоз наранена от ковид. По всяка възможност това ще е допустимо към края на сезона. 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР