Снимка: БулфотоТочно в 16 ч. пътните строители излязоха на протест

...
Снимка: БулфотоТочно в 16 ч. пътните строители излязоха на протест
Коментари Харесай

Пътните строители излязоха на протест в 21 града в България

Снимка: Булфото

Точно в 16 ч. пътните строители излязоха на митинг в 21 града в България. Причината са неизплатени заплати за повече от пет месеца и липса на финансиране, което стопира ремонтните действия по към този момент предоставени от Агенция " Пътна инфраструктура " планове. Не се разпореждат и нови поръчки. 

В София протестиращите блокираха придвижването към " Триъгълника на властта ". Протестът ще продължи един час. Блокади има на още 24 места в 21 града в цялата страна.

Както към този момент ви информирахме, във Варна е блокиран Аспаруховия мост.

Служителите упорстват да получат заплатите си за осъществени поправки на пътищата. А по думите им парите към този момент се забавят 5-и месец. По разнообразни оценки става дума за сред 800 милиона и 1 милиард лв..

Веднъж към този момент пътните строители анулираха всеобщ митинг, след който беше основана работна група. От Камарата нощес оповестиха, че не са удовлетворени от диалозите във формата " работна група " и чакат ефикасни решения.

" Става дума за 5-годишни контракти, които са надхвърлени като стойности. По Закона за публичните поръчки нямаме такива права. Също по този начин са в отклоняване на Закона на бюджета и Закона на финансите ", изясни районният министър Виолета Комитова.

" Съгласно уговореното в договорите, не могат да чакат заплащания до 31 декември повече, тъй като заплащанията са уговорени в бюджета на АПИ за този вид действия, а той е привършен към края на март. Фирмите ще ги получат, само че на друго съображение и след съблюдаване на юридическите процедури за това ", сподели зам.-министър Иван Дерменджиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР