Снимка БулфотоШефът на РЗИ-София разясни какво трябва да направят ваксинираните

...
Снимка БулфотоШефът на РЗИ-София разясни какво трябва да направят ваксинираните
Коментари Харесай

Шефът на РЗИ-София: Всички, които трябва да получат втора игла, да следят внимателно датата, на която трябва да я получат

Снимка Булфото

Шефът на РЗИ-София обясни какво би трябвало да създадат имунизираните срещу коронавирус, с цел да не изтърван втората имунизация.  Самият имунизационен развой е двуполсюсен. Взаимна отговорност се търси както от лекаря, по този начин и от пациента. Това сподели на брифинга на Националения действен щаб шефът на Регионалната здравна инспекция-София доктор Данчо Пенчев.

След като е имунизиран пациентът, получава картонче и се осведоми на коя дата би трябвало да пристигна за втората игла. Основната цел на здравните заведения е да няма бракувана доза. Такива случаи има в Европейския съюз, където дневно има над 100 бракувани дози. Защото там, също както при нас, по някаква причина се стига до това пациентът да не пристигна за втора игла. Става въпрос за многодозова ваксина, която се съхранява при комплицирани условия и срокът за поиставянето ѝ е извънредно къс. Ние не можем да се сърдим. По тази причина се стига до отсрочване на лицата, които би трябвало да получат втора игла. Една част от хората не идват в подобаващия миг в лечебното заведение. Тези хора са не повече от 20-30, което спрямо броя имунизации, които се правят в София, е най-малък %, съобщи доктор Пенчев.

Апелирам всички, които би трябвало да получат втора игла, да наблюдават деликатно датата, на която би трябвало да я получат, добави той.

Готовността на цялата лечебна мрежа сподели своята успеваемост. За по-малко от една седмица от 9000 стигнахме 20 000 имунизирани дневно, акцентира шефът на РЗИ-София, написа Novini.bg.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР