Снимка: БулфотоСъстав на Варненския апелативен съд потвърди като законосъобразен първоначалния

...
Снимка: БулфотоСъстав на Варненския апелативен съд потвърди като законосъобразен първоначалния
Коментари Харесай

Ето какво реши съдът във Варна за българин, издирван от испанските власти за 6 престъпления

Снимка: Булфото

Състав на Варненския апелативен съд удостовери като закономерен първичния арест на Гюнайдън Юсуфов от с.Средище, област Силистра, търсен от управляващите в Испания за трафик на дами от България, склонявани със закани и принуждение към проституция, упражнявана на територията на кралството, както и за пране на пари.

Миналата седмица, на съображение Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от арбитър при първа инстанция на следствения съд на Фигарес, Испания, Окръжният съд в Силистра е определил на Юсуфов мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Компетентните правосъдни управляващи в Испания са оповестили българина за интернационално търсене и упорстват за ареста и екстрадицията му в кралството, с цел да бъде разследван и изправен на съд за 6 закононарушения по испанския Наказателен кодекс.

В жалбата си пред втората правосъдна инстанция 47 годишният земеделец твърди, че в никакъв случай не е бил призоваван и търсен от испанските управляващи.

Пресслужбата на съда напомня, че ЕЗА показва основанията за задържането на Гюнайдън. Разследването против него е почнало преди 6 години, откакто българка, която била принуждавана да проституира съумяла да алармира управляващите в Испания. Заплахи, физическо малтретиране и насила към проституиране били нормалните способи на незаконната група, която съгласно испанските проверяващи била ръководена от Юсуфов.

Апелативният съд във Варна показа изводите на съда в Силистра, които се основават на ЕЗА, издадена от способените управляващи на Испания. Престъпленията, за които българинът ще бъде разследван в кралството плануват санкции отнемане от независимост от 2 до 10 години, а се санкционират и по българското законодателство. Сред основанията на съда е и нормата на ЗЕЕЗА, съгласно която първичното задържане под стража на съображение ЕЗА има за цел да обезпечи наличието на лицето при разглеждане на настояването за предаването му на испанстите управляващи. Окръжният съд в Силистра би трябвало да насрочи това съвещание в идващите няколко дни. Дотогава Гюнайдън Юсуфов ще остане в ареста.
Определението на Варненския апелативен съд, с което Юсуфов, търсен от управляващите в Испания за 6 закононарушения е бил в началото арестуван под стража на съображение ЕЗА е дефинитивно.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР