снимка БулфотоРодни производители на череши се оплакаха, че не изкупуват

...
снимка БулфотоРодни производители на череши се оплакаха, че не изкупуват
Коментари Харесай

Производители: Не изкупуват нашите череши, защото внасят от Турция

снимка Булфото

Родни производители на череши се оплакаха, че не изкупуват продукцията им, тъй като имало импорт от Турция. Това обрича на неуспех реколтата в Кюстендилско, настояват локални аграрни производители, съобщи БНР.

Според тях точно поради вноса в района от през вчерашния ден е спрял изкупуването на череши макар ниската цена от 80 стотинки за кг.

" В региона на с. Драговищица предизвестили да не берат череши, тъй като цехът за преправка, благосъстоятелност на италианец, докарва череши от Турция ", сподели някогашният кмет на селото Драголюб Стоянов, който е и производител.

" Няма изкупуване на череши, никакво за днеска, никакво. Абе още не сме  ги почнали и те ги спреха. Каква става тая работа, не знам, в тая България. Вчера споделиха, че са докарали два ТИР-а турски череши, вкарват си извън, а на нас няма кой да ни ги купи ".

" Ситуацията е извънредно неподходяща за локалния производител и съответните служби - регионалната работа „ Земеделие “, Министерството на земеделието, Областната работа по надзор на храните и други, би трябвало да се намесят незабавно ", споделя проф. Димитър Домозетов, досегашен началник на Института по земеделие край Кюстендил, в този момент частен производител.

" Това са номера, само че те са на наша територия. Има кмет, има власт, могат да намерят Агенция по храните, да отидат да се види какво се внася или ще ни донасят заболявания от там ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР