Снимка: БулфотоПияните или дрогирани шофьори, които бъдат ефективно осъдени за

...
Снимка: БулфотоПияните или дрогирани шофьори, които бъдат ефективно осъдени за
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага „психиатричен затвор“ за пияни и дрогирани шофьори. Дани Кирилов: И без това са свръхвисоки наказанията, но ще ги увеличим

Снимка: Булфото

Пияните или дрогирани водачи, които бъдат дейно наказани за закононарушение на пътя, да изтърпяват първата година от наказването в „ психиатричен затвор “.

Такава смяна в Наказателния кодекс (НК) ще предложат депутатите от ГЕРБ, разкри през днешния ден пред Българска национална телевизия правосъдният министър Данаил Кирилов.

Нови идни промени в Наказателен кодекс са били разисквани през вчерашния ден от ръководещите и концепцията им е да има още едно нарастване на наказванията за закононарушения на пътя, само че акцентът да пада върху използвалите алкохол водачи, както и тези, които карат под въздействие на опиати. Текстовете ще бъдат импортирани още през днешния ден, увери Кирилов, написа lex.bg.

„ Готови сме да предложим на спор и една нова, характерна мярка, която касае изтърпяване на наказването. Затворът в този случай да бъде „ психиатричен затвор “. Тоест, първата година от изтърпяване на наказването да бъде в режим на доста интензивно психиатрично лекуване, тъй като това са случаи, в които имаме тежки зависимости и явно се касае за болестни разстройства “, изясни новата мярка правосъдният министър. По думите му, в такива случаи наказаните ще бъдат лекувани в пандиза.

Тъй като депутатите непрекъснато усилват наказванията за закононарушения по пътя в последните години, Кирилов изясни, че идните промени са разисквани и с правни откриватели. Те предложили вместо да се стигат максимумите на наказателната отговорност, депутатите да опитат да стигнат максимумите на административно-наказателната отговорност.

Така се стигнало и до ново предложение за наказване при шофиране с алкохол над 1,2 промила или опиати. В такива случаи в този момент законът планува преустановяване на регистрацията на автомобила до една година, а от ГЕРБ оферират срокът да се усили до 5 години.

„ През това време не могат да се правят никакви разпоредителни покупко-продажби с това моторно транспортно средство и то остава отвън оборота и отвън пътя “, изясни Кирилов.

Правосъдният министър призна обаче, че по рекомендация и на премиера Бойко Борисов, ще бъде препоръчано в допълнение нарастване на наказванията.

„ И без това са свръхвисоки наказванията, само че ще предложим тяхното нарастване на бих споделил на абсолютния най-много “, сподели Кирилов. Той посочи, че едно от предложенията е, когато обвиняването е за закононарушение на пътя по несъобразителност, само че водачът е бил пийнал или дрогиран, наказването в изключително тежките случаи да стане от 3 до 12 години затвор, вместо от 2 до 10 години, както е сега.

Предложения за промени в Наказателен кодекс за закононарушенията на пътя към този момент внесе депутатката от „ Воля “ Кръстина Таскова.

Тя предлага да се лишава вечно шофьорската брошура на водачите, които ръководят транспортно средство с над 0.5 промила алкохол в кръвта или след приложимост на опиати. Освен това Таскова предлага в член 174 от ЗДвП (където е уредена административно-наказателната отговорност) да се запише, че в тези случаи водачите се лишават от правото да ръководят МПС, трамвай или самоходна машина и се глобяват с 2000 лв.. А в случай че седнат зад кормилото с отнета брошура, под въздействието на алкохол или опиати, тогава санкцията да бъде от 10 000 до 15 000 лв..

Според депутатката по-високите наказания би трябвало да важат както за хората, за които посредством проучване се откри съществуването на опиати в кръвта, по този начин и за тези, които откажат да бъдат изследвани.

Според настоящата наредба на член 171, т. 1, писмен знак „ б “ от ЗДвП книжката на водачите, които карат с над 0.5 промила алкохол в кръвта или под въздействието на опиати, се лишава краткотрайно – до решение на въпроса за отговорността, само че за не повече от 18 месеца.

А член 174 от закона сега планува отнемане от право за ръководство на МПС, трамвай или самоходна машина за 6 месеца и санкция от 500 лв. при съществуването на алкохол в кръвта от 0.5 до 0.8 промила. А в случай че е до 1.2 промила, лидерът се лишава от правото да ръководи транспортно средство за период от 12 месеца и се глобява с 1000 лв.. При наново нарушаване санкцията е от 1000 до 2000 лв. и отнемане от правото за ръководство на МПС от една до три години.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекл
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР