снимка БулфотоОт идната седмица НЗОК ще плаща за лекарствата срещу

...
снимка БулфотоОт идната седмица НЗОК ще плаща за лекарствата срещу
Коментари Харесай

Здравният министър: От идната седмица Здравната каса ще плаща за лекарствата срещу К19

снимка Булфото

От идната седмица НЗОК ще заплаща за медикаментите против К19. 

Утре решението излиза в " Държавен вестник " със лист с медикаменти, които ще могат да се предписват на заболели с COVID-19. Досега тя финансираше единствено домашно лекуване на хронични болести, за първи път тя ще финансира остро заболяване, медикаментите ще бъдат безвъзмездни и всички типове проучвания - също. Това заяви министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров пред публицисти в Народното събрание, заяви Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че до сряда идната седмица би трябвало процедурата да е приключена.

Кацаров уточни, че през вчерашния ден е имало съвещание на Надзорния съвет на Здравната каса, на което са утвърдени промени на методиката за възнаграждение на лекарите в болничната и извънболничната помощ. На процедура ние сме подготвени със пускане напълно на амбулаторно лекуване на пациенти, сподели министърът. Той изрази очакване тези 39 в началото регистрирани Коронавирус зони да станат най-малко 150 в границите на седмица-две, тъй че пациентите да могат да бъдат обслужвани и лекувани амбулаторно.

Кацаров заяви, че Министерството на здравеопазването ще обезпечи на всички новоразкрити коронавирус зони опция да получат безплатно инсталация на стойност до 50 хиляди лв., която може да бъде преносим рентгенов уред, уред за лабораторна диагностика, ЕКГ.

Освен това имаме на склад, в този момент стартира изпращането на пулсоксиметри във всички тези центрове. Всеки един от тях ще получи сред 30 и 40 такива пулсоксиметъра, които да дават на пациентите, чието лекуване организират амбулаторно, с цел да могат да си мерят кислородната сатурация и в случай че тя слезе под избрани равнища, да бъдат приети в болница, сподели министърът. Вече сме в разгара на вълната, тъй че мога с наслада да кажа, че това ще сработи в идващите дни и се надявам да облекчи и персоналните лекари, и лечебните заведения, добави той.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР