Снимка БулфотоНачалното училище Христо Ботев“ в карнобатското село Соколов да

...
Снимка БулфотоНачалното училище Христо Ботев“ в карнобатското село Соколов да
Коментари Харесай

Закриват училището с мъртвите души в Соколово, 29 деца-емигранти крепели школото

Снимка Булфото

Началното учебно заведение „ Христо Ботев “ в карнобатското село Соколов да бъде закрито. Това предложение ще се преглежда на днешната общинска сесия в Карнобат.

Общоизвестен факт е, че школото от няколко години се поддържа в изкуствена кома. През 2017 година локалният парламент се отхвърли да одобри по-радикални ограничения, а явно бе, че учебното заведение е цялостно с мъртви души, написа Флагман.бг.

Тогава стана ясно, че от 63 деца единствено едно е от Соколово, а останалите се извозват с рейс от ромската махала в Карнобат. Заради по-слабия надзор родителите ги записваха в НЧ „ Христо Ботев “ изцяло фиктивно, с цел да получават помощи, а децата доста рядко ходеха на учебно заведение.

И на общината, и на страната това им излизаше доста скъпо, тъй като междинната прехрана на едно дете в НЧ „ Христо Ботев “ е 2225 лв., както и всекидневен безвъзмезден превоз.

Порочната скица работеше, с цел да се обезпечат наколко работни места на учителите и да може родителите на децата, които са напълно от ромски генезис, да нямат проблеми да получават детските добавки, без значение дали отрочетата им вървят на учебно заведение.

Преди няколко месеца Община Карнобат направи детайлна инспекция, с цел да откри дали какъв брой са мъртвите души в учебното заведение. Оказа се, че в учебното заведение са записани 61 деца, 21 от тях обаче въобще не са в България. Другите 30 са в ромската махала в Карнобат и вървят от дъжд на вятър на учебно заведение, а от самото село е единствено едно дете.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР