снимка БулфотоМагистралата до Сърбия трябва да е готова до края

...
снимка БулфотоМагистралата до Сърбия трябва да е готова до края
Коментари Харесай

Външният министър: Магистралата до Сърбия ще е готова до декември

снимка Булфото

Магистралата до Сърбия би трябвало да е подготвена до края на годината. Това съобщи министър Екатерина Захариева, предаде  .

Нямаше по какъв начин рецесията да не се отрази и на обмена на туристи на двете страни, само че това е един от най-перспективните браншове, на който можем да дадем повече подтик. Сърбия е четвърта дестинация за българите, само че се веселя, че от ден на ден стават и сръбските туристи в България. За да се усилва още техният брой, до края на годината би трябвало да бъде приключен българският сектор на магистралата от Драгоман до София, сръбският сектор към този момент е подготвен. Трябва да бъде отворен и нов граничен пункт покрай Стара планина, който, за жалост, още не е покрай реализация.Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на брифинг след среща с министъра на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович, който е на публично посещаване у нас.

Важно е да развиваме връзки като положителни съседи. Свързани сме от епохи, имаме близки и прагматични връзки, които даже във времена на рецесия и пандемия остават доста близки, динамични. Успяваме да осъществяваме значими за целия район инфраструктурни планове.

Успяваме да си оказваме помощ – България обезпечи защитни дрехи за сръбските лекари, а Сърбия доста спомага на българските жители, които трябваше да се приберат по домовете си. Фактът, че и по време на рецесия съумяваме да запазим положителните си връзки, демонстрира какъв брой е откровено нашето другарство, съобщи Захариева.

Българското малцинство в Сърбия е още един мост за прелестните връзки. Надявам се в непосредствен контакт да решаваме обвързваните с българското малцинство проблеми, означи вицепремиерът.

Ние постоянно сме подкрепяли европейската самодейност на Сърбия, имаме предпочитание да споделяме и опита, който имаме. Тази поддръжка ще продължи, увери Екатерина Захариева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР