Снимка: БулфотоГерманският канцлер Ангела Меркел изрази загриженост по отношение на

...
Снимка: БулфотоГерманският канцлер Ангела Меркел изрази загриженост по отношение на
Коментари Харесай

Ангела Меркел изрази загриженост за Украйна и Навални

Снимка: Булфото

Германският канцлер Ангела Меркел изрази угриженост във връзка с Русия поради натрупването на войски по границата с Украйна и здравословното положение на опозиционния политик Алексей Навални, като съобщи, че Европа е " извънредно обезпокоена " и от двете обстановки, само че има общо схващане за справяне с сходни спорове, цитира думите й  “Анадолската организация “, съобщи

В послание към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Меркел отбрани реакцията на Германия и Европа поради споровете с Русия, като съобщи, че блокът има общ метод за справяне с проблемите с Кремъл.

„ Имаме общи наказания, що се отнася до Навални, както и анексирането на Крим (от Русия) и окупацията, или (проруските) сепаратисти от Донецк и Луганск. Имаме европейско съглашение на това равнище и имаме общ метод към Русия. "

Меркел уточни, че по делото Навални е значимо решението на Европейския съд по правата на индивида, което дефинира задържането му като „ безпричинно и случайно “ и приканва за освобождението му. „ В момента сме извънредно обезпокоени за Навални, а немското държавно управление, дружно с други, прави всичко допустимо, с цел да се увери, че той получава подобаващи медицински грижи “, сподели тя.

Конфликти като в тази ситуация с Украйна и анексията на Крим вършат връзките с Русия „ изключително сложни “, означи Меркел и добави: „ Трябва да оставим късмет за разговор “.

Европейските страни работят дружно и се поддържат взаимно, защото Германия и Франция сътвориха непрестанен механизъм под формата на Минските съглашения за споразумяване на украинската рецесия, сподели тя.

„ (Френският президент Еманюел) Макрон и аз разговаряхме неотдавна с (руския президент Владимир) Путин и (украинския президент Владимир) Зеленски, тъй като обстановката е доста тревожна и напрегната заради концентрацията на сили от съветската страна на украинската граница, “ Меркел добави, отговаряйки на въпрос на полския народен представител Александър Поцей по отношение на връзките на Европейски Съюз и двусмислената позиция на Германия към Русия.

Германия е най-големият консуматор на съветския природен газ и продължава да поддържа спорния газопровод „ Северен поток-2 “, предопределен да транспортира газа, заобикаляйки главните тръбопроводи през Източна Европа. Въпреки опълчването на някои европейски страни и опасността от американски наказания по плана, Берлин отхвърли апелите за прекъсване на строителството на газопровода на фона на възходящото напрежение сред Русия и Украйна.

Меркел изрази вяра, че " Северен поток-2 " няма да докара до спор заради желанието на Германия да търгува с Русия.

Украинският народен представител Олесий Гончаренко излезе на трибуната два пъти, първо, попита Меркел: " Искам да получа елементарен отговор, да или не. Путин палач ли е? "

Той също по този начин разпростра украински байрак, белязан с кръв и дупки от изстрели, до момента в който се опитваше да подсети на парламентаристите за спора в Украйна, териториалната целокупност и суверенитета на държавите-членки, като сподели: „ Това е от нашите мъже, които се борят за свободата и независимостта на Украйна. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР