снимка БулфотоБлизо 35 000 души подписаха петицията в подкрепа на

...
снимка БулфотоБлизо 35 000 души подписаха петицията в подкрепа на
Коментари Харесай

35 000 души подписаха петицията в защита на мечката от Белица

снимка Булфото

Близо 35 000 души подписаха петицията в поддръжка на мечката от Белица, а специалисти обясниха, че държанието й е било в защитна реакция, а не демонстрация на експанзия. Въпреки това земеделското министерство позволи отстрела й, само че при едно изискване.  Това пишат уредниците на митинга в обществените мрежи.

Мечката, която атакува жена в гората над Белица, ще бъде отстреляна единствено при следваща експанзия от страна на дивото животно. Разрешението е подписано от министъра на земеделието, храните и горите, съобщи actualno.com.

До решението за издаване на такава заповед се стигна след искане от кмета на община Белица и след координиране с Министерство на околната среда и водите, защото кафявата мечка е предпазено животно, напомнят от пресцентъра на ведомството и прецизират, че разрешението не е присъда, която би трябвало да се извърши неотложно.

Комплекс от превантивни ограничения набелязаха институциите, ангажирани с казуса. Освен провелата се среща с локалното население Общината към този момент е забранила към парка за танцуващи мечки и в парка в планината да се оставя открита храна, както и такава да се изхвърля.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР