Снимка: БулфотоАлександър Томов се изправя срещу Румен Радев на президентските

...
Снимка: БулфотоАлександър Томов се изправя срещу Румен Радев на президентските
Коментари Харесай

Александър Томов се изправя срещу Румен Радев на президентските избори

Снимка: Булфото

Александър Томов се изправя против Румен Радев на президентските избори. Той разгласи публично кандидатурата си, а като вицепрезидент в екипа му е проф. Лъчезар Аврамов. Те ще показват партията " Българска социалдемокрация - Евролевица ", заяви в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция основният секретар на партията Димитър Митев.

Кандидатпрезидентската двойка беше показана от партията " Българска социалдемокрация - Евролевица " и от придвижването " Заедно за смяна ".

От партията показаха и политическо решение по отношение на идните избори за 47-мо Народно заседание и за президент на България. В него се споделя, че " България изпитва ударите на тежка политическа рецесия ".

" За първи път през последните десетилетия два следващи Народното събрание не могат да излъчат държавно управление и ръководство на страната. Въпреки конституционните си права, президентската институция също не можа да спре рецесията. Това е основната причина, заради която партията " Българска социалдемокрация - Евролевица " реши изрично да взе участие независимо на идните парламентарни и президентски избори ", се показва в политическото решение на партията, показано на конференцията.

Националният съвет на " БСД - Евролевица " и придвижването " Заедно за смяна " издигат кандидатпрезидентската двойка на Александър Томов и на Лъчезар Аврамов, тъй като те са в положение да обединят и да преодолеят политическите разделения, изясни Димитър Митев. Той добави, че двамата претенденти за президентските избори са съществени създатели на стратегии за ускорено икономическо развиване и за промяна в опазването на здравето.

" Александър Томов е един от бащите на сегашната българска конституция. Автор и съавтор е на над 30 настоящи закона, основно в региона на стопанската система и финансовите регулации. Томов е професор в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", в който има над 30-годишна преподавателска активност. Носител е на ордени и почетни оценки на български и непознати организации ", обясниха от партията.

" Лъчезар Аврамов е лекар на физическите науки и е професор в Българската академия на науките. Той е единственият български академик, номиниран за премията на Европейския съюз за върхови научни достижения " Декарт " - за проучвания в региона на фотониката на онкологичните болести. Създател е на лабораторията " Биофотоника " в Института по електроника на Българска академия на науките и на Националния център по биомедицинска фотоника ", оповестиха от партията.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР