Снимка БулфотоРепублика Илинденска Македония е новото предложение за имет на

...
Снимка БулфотоРепублика Илинденска Македония е новото предложение за имет на
Коментари Харесай

Атина и Скопие обсъждали името Република Илинденска Македония

Снимка Булфото

" Република Илинденска Македония " е новото предложение за имет на странтата, което Скопие предлага в договарянията за разрешаване на разногласието с Атина, оповестява македонският тв канал A1 On, представен от организация " Фокус ".

Дипломатически източници настояват, че новото име ще бъде за обща приложимост, както упорстват гърците.
Досега най-често се загатваше името „ Република Горна Македония “, написано настрана и с превод на британски. Източници на A1 On обаче настояват, че след вчерашния диалог в София министър председателите Алексис Ципрас и Зоран Заев са се спрели на това предложение.
" Пстигнахме прогрес в договарянията за името на страната, само че „ още не сме в позиция да приказваме за съглашение “, съобщи Ципрас след срещата със Заев в коридорите на срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Македонският министър председател пък изясни, че са разискали „ едно решение на разногласието за името, което би било задоволително за и двете страни ". 
Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас съобщи, че е оптимистично насторен и разногласието за името на Македония може да бъде позволен през идващия месец. Според него при започване на юни може да бъде проведена нова среща за договаряния с вярата до края на месеца да бъде взето решение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР