Снимка: Булфото, архивЦветана Пиронкова загуби в три сета от Барбора

...
Снимка: Булфото, архивЦветана Пиронкова загуби в три сета от Барбора
Коментари Харесай

Цветана Пиронкова допусна обрат срещу Крейчикова и отпадна от Ролан Гарос

Снимка: Булфото, списък

Цветана Пиронкова загуби в три сета от Барбора Крейчикова в трети кръг на тазгодишното издание на Ролан Гарос. Мачът беше доста равносилен, като двете съпернички доста мъчно доближиха до пробиви. Пиронкова завоюва първия сет, само че по-късно позволи поврат и по този начин завърши присъединяване си натазгодишния шампионат в Париж, написа.

Първи сет:

Пиронкова позволи равнене от 30-0 в първия гейм, само че по-късно българката съумя да завоюва гейма след две доста добре премерени офанзиви.

Крейчикова стартира да нападна по-агресивно и този метод даде резултат, като чехкинята завърши втория гейм с директна точка от сервис.

Крейчикова продължи да нападна със мощни форхенди в дъното на корта, само че Пиронкова към този момент беше готова и изненада съперничката си с няколко доста прецизни удара, които ѝ помогнаха да завоюва третия гейм и още веднъж да излезе напред в резултата.

Пиронкова доближи до първата точка за пробив в мача, само че не се възползва от опцията и нейната съперничка съумя да реализира поврат и още веднъж да изравни геймовете.

Крейчикова стартира да играе все по-смело и решително и доближи до две точки за пробив, които бяха отразени от Пиронкова. Третият опит на чехкинята се оказа сполучлив, откакто Пиронкова позволи двйна неточност в най-неподходящия миг и първия пробив в мача стана факт.

Крейчикова продължи да нападна целенасочено, само че Пиронкова показва чудесна отбрана, като завърши гейма със зрелищен минаващ удар.

Първият сервис на Пиронкова се усъвършенства, а това, в композиция с доста прецизните къси топки при мрежата, се оказа непостижимо за Крейчикова и българката също стигна до пробив.

Българката поведе в осмия гейм, само че не съумя да се възполза от психическото си преимущество и разреши на Крейчикова да възвърне равенството в сета.

Пиронкова бе на път да изпусне преднина от 40-0 в деветия гейм, само че Крейчикова направи услуга на българката, като изпрати една от офанзивите си надалеч в навън и по този начин пловдивчанката още веднъж се оказа напред в резултата.

Пиронкова избави геймпойнт на Крейчикова и бе на две точки от спечелването на сета при 40-40, само че чехкинята бе по-презицна в решаващите мигове и резултатът в сета още веднъж бе подравнен.

В единадесетия гейм българката избави две следващи точки за пробив, след което реализира поврат и още веднъж се оказа напред в резултата при 6-5.

Пиронкова държеше самодейността през съвсем целия гейм, като стигна до два сетбола, които бяха избавени от Крейчикова, само че при третия си опит българката беше безупречна и взе преднина в мача.

Втори сет:

 В началото на втория сет Пиронкова изигра доста добър гейм от тактическа позиция и съумя да завоюва подаването си.

Атаките на Крейчикова още веднъж станаха доста нападателни и разнородни и това изненада неприятно Пиронкова, която позволи нейната съперничка да изравни резултата.

В третия гейм Пиронкова сподели липса на централизация и позволи няколко непредизвикани неточности, което разреши на Крейчикова да реализира пробив и да обърне резултата.

Чехкинята продължи да се възползва от колебливостта в офанзивите на Пиронкова и съумя да затвърди пробива, повеждайки с 3-1.

Пиронкова накара съперничката си да се движи по целия корт и тази тактичност се оказа сполучлива, като българката навакса пасив от 0-30, пристигнал след две непредизвикани неточности, и съумя да понижи пасива си в сета.

Крейчикова продължи да нападна доста мощно и решително и съумя да възвърне разликата от два гейма.

Пиронкова съумя да прекъсне серията на своята съперничка и да върне интригата в сета като завоюва седмия гейм след няколко доста прецизни офанзиви.

Крейчикова още веднъж показва доста динамична и разнообразна игра, най-много в офанзива, и това ѝ разреши да възвърне преднината си от два гейма.

Българката беше изправена пред сетбол, който обаче съумя да избави, а по-късно завоюва деветия гейм след безукорен уинър и непредизвикана неточност на своята съперничка.

Чехкинята още веднъж атакуваше самоуверено с бързи и дълбоки удари в дъното на корта, които ѝ разрешиха да вземе решаващо преимущество в разиграванията и да стигне до триумфа в сета.

Трети сет:

Крейчикова продължи положителното си движение от края на втория сет и съумя да вземе преднина при започване на заключителната част.

 Чехкинята изигра най-силния си гейм от началото на мача и стигна до пробив, откакто не даде даже точка на Пиронкова.

Пиронкова съумя да понижи пасива си откакто още веднъж сподели чудесната отбрана, която демонстрираше в първия сет. Българката понижи грешките си и движеше противничката си по целия корт, като това ѝ динесе триумф.

Четвъртият гейм се оказа един от най-оспорваните в мача досега, като двете съпернички си размениха водачеството на няколко пъти, само че в последна сметка Крейчикова бе тази, която съумя да се наложи.

Пиронкова отговори на предизвикването на чехкинята по допустимо най-хубавия метод – с доста смела и уверена игра, като завоюва гейма на нула.

Крейчикова съумя да охлади ентусиазма на Пиронкова с нов доста мощен гейм, в който офанзивите по линията още веднъж се получиха за 114-тата в света.

Пиронкова още веднъж показва пословичния си военен дух, като записа нов гейм на нула и по този метод резервира жива интригата при 4-3.

Пиронкова поведе с 30-15, само че не съумя да задържи преднината си и Крейчикова още веднъж поведе с два гейма.

Цветана Пиронкова изигра най-слабия си гейм в мача в най-неподходящия миг, като разреши на Крейчикова да стигне до три следващи мачбола, като първите два бяха избавени, н третият бе сполучлив за съперничката й.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР