Снимка Булфото, архивПо думите й мнозина изобщо не са запознати

...
Снимка Булфото, архивПо думите й мнозина изобщо не са запознати
Коментари Харесай

Сачева: „Мерките не са универсални, но са адекватни на ситуацията

Снимка Булфото, списък

По думите й мнозина въобще не са осведомени с ограниченията. На това тя отдава и неодобрението им. 

68% от работодателите не утвърждават антикризисните ограничения на държавното управление за подкрепяне на бизнеса за превъзмогване на следствията от COVID-19, съобщи общественият министър Деница Сачева пред . 50% от тях не са се възползвали от нито една от тези ограничения. 29% са се възползвали от мярката „ 60/40 “. 78% от бизнеса не се е възползвал от мораториума върху заплащанията по заемите. 90% не са се възползвали от оборотните заеми за дребни и междинни предприятия от ББР, добави тя.

Сачева говори за сметките и заемите по време на пандемията и за обстановката към ограниченията, които подхваща страната, с цел да помогне на жителите и работодателите в тежката обстановка.

Председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев, че се намираме на ръба на тежка икономическа злополука. „ Мисля, че това са доста мощни думи от страна на Радосвет Радев. Той непрестанно взе участие в изработването на ограниченията. Част от ограниченията към момента не се познават задоволително добре от работодателите “, сподели общественият министър.

„ Мерките не са универсални, само че са съответни на обстановката и на ресурсите, с които разполагаме. Трябва да има симетричност сред цели и запаси. Не можем да си слагаме цели, за които нямаме запаси, с които да ги обезпечим. Част от ограниченията сякаш към момента не се познават задоволително добре от работодателите. Има по-скоро съмнение, че няма да се получат средства, в сравнение с надълбоко знание на това какво действително се предлага.

Комбинацията от разнообразни ограничения, които шеф може да употребява, да кажем 80/20, 80/0, каквато е последната мярка за 24 лева, дружно с заеми, дружно с грантове, които се дават по линия на Министерство на стопанската система, биха могли да дадат опция на един шеф да премине през рецесията. Според мен забележителна част от ограниченията не се познават. За мярката 60/40 още хората не знаят, че доста от дълго време е изменена и не е тази, която действаше от март до май месец “, сподели общественият министър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР