Европейският съюз иска да поеме големи ангажименти за сигурността на

...
Европейският съюз иска да поеме големи ангажименти за сигурността на
Коментари Харесай

Поверително: ЕС е готов със секретен план за Украйна

Европейският съюз желае да поеме огромни задължения за сигурността на Украйна в нейната отбрана против Русия най-късно до началото на юли. Те се отнасят до политическа, военна и икономическа помощ и са предопределени да се ползват, до момента в който Украйна се причисли към Европейски Съюз и НАТО.

Това оповестява немският в. WELT, който е получил достъп до документа. В момента той е с означение „ поверително “. Дипломати от Европейски Съюз разискват с Киев какви да бъдат гаранциите за сигурността на страната, която през 2022 година беше нападната от Владимир Путин, съобщи Българска телеграфна агенция и Блиц.

Още вести от Украйна

Страните-членки са се споразумели за текст от единадесет страници, систематизиран като „ конфиденциален “, който сега се разисква сред Европейската работа за външна политика и държавното управление в Киев.

Европейският съюз играе основна роля в непосредствената и дълготрайна сигурност и резистентност на Украйна посредством военна, гражданска, филантропична, финансова, комерсиална и икономическа помощ, се споделя в документа.

Брюксел дава обещание на Украйна да продължи доставките на смъртоносни и несмъртоносни оръжия, да продължи образованието на бойци, да помогне за промяната на бранша за сигурност, поддръжка за разминирането на страната и съдействие в противодействието на хибридни закани и хакерски атаки. Европейски Съюз обаче ясно акцентира, че няма да изпраща свои бойци в Украйна против Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР